keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Tästä se (agi)ura urkenee

Tänään meillä oli agilitytreenit. Viime aksailusta onkin jo aikaa, toki silloin tällöin ja satunnaisesti ollaan jotain pikkuliitelyäkin otettu tilaisuuden tullessa. Mukava päästä ohjattuun ryhmään :)

Tällä kertaa meitä oli vain kolme koirakkoa paikalla, joten saatiin kaikki kivasti treeniaikaa. Nera pääsi aloittamaan ensimmäisenä: ohjelmassa oli keppejä, keinua ja puomia. Meillehän keinu on melko vieras este; en ole sitä juurikaan ottanut, koska olen pelännyt opettavani sen koiralle väärin. Keppejä mennään vielä ronskin käsiavun kanssa, mutta puomi me sentään hallitaan :DAloitimme kepeillä. Ensin piti vähän muistella mikä tämä homma olikaan, mutta sujuihan se sitten ihan hyvin. Vasemmalta puolelta. Oikealta puolelta en osaa ohjata koiraa, eikä koira osaa lukea minua :P Tätä pitää harjoitella. Tulee muuten kiire, jos pitää juosta aina koira vasemmalla puolella. Sen verran vauhdikas belgi on agilityssa, eikä Nerppu ole mikään poikkeus.

Sitten keinua, missä mokasin heti alkuun, kun päästin Neran itsenäisesti keinun suorittamaan ja sille olikin yllätys, että "maa katosi alta" - kuvitteli varmaan kiipeävänsä A:ta tai puomia. Hyvä minä. Enhän toki halunnutkaan turhan helpolla päästä keinun opettelemisessa :P Nera oli sitten sitä mieltä, että keinu on nyt nähty, mutta sain sen pakotettua keinun suorittamaan muutaman kerran niin, että kouluttaja laski keinun varovasti alas. Mitenkään hirveän paineistunut Nera ei kuitenkaan ollut, vaan söi nakkeja keinulta ihan hyvällä ruokahalulla. Jatkamme keinutreenejä tällä hiukan varovaisemmalla tyylillä :)

Puomissa Nera sekoitti ensin sen keinuun ja hyppäsi kesken nousemisen alas, mutta vein sen kertaalleen puomin läpi hihnassa ja sitten puomi sujuikin vanhaan malliin. Ihan kiva vauhti (vaikka sitä toki saa lisää halutessaan), hyvä pysähtyminen kontakteille ja sitten siitä irtosi kivasti putkeen. Tehtiin myös putkesta puomille sama harjoitus ja Nera teki vauhdikkaasti ja hyvin.

Loppuun otettiin hyppy+hyppy+putki-sarjaa. Nerppu irtosi ja luki minua hyvin - vasemmalla puolella. Siinä näki, että ohjaaja ei ole ihan parhaimmassa mahdollisessa kunnossa, kun Nera irtosi ja suoritti esteet nopeasti - tuli vähän kiire. Oikelta ohjattuna Nera pyöri liian lähellä vaikka esteet suorittikin. Eli pitää nyt tosissaan treenata sitä, että koira VOI olla siellä oikealla puolellakin. Nimittäin jos meinataan joskus kisatakin, niin en vain ole tarpeeksi nopea ohjaamaan vain yhdeltä puolelta :DEnsi viikolla jatkoa jatkokurssille :) Tällä viikolla vielä tokoillaan ja jos viikonloppuna on hyvä sää, niin käydään hallilla aksaamassakin.

2 kommenttia:

 1. Jee, kivaa että ootte päässeet agsaamaan! :) Ja ihanaa että Nerpusta löytyy vauhtia! Se asettaa tietysti hieman haasteita ohjaajalle mutta kyllä sä vielä opit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo agikärpänen pääsee heti puraisemaan, kun vähän pääsee keskittymään lajiin :) Ensi viikon treenejä odotellaan jo innolla ja eilen tokojen päätteeksi humputeltiin vähän A-estettä, keppejä ja putkea.

   Ja joo, toivon, että opin ohjaamaan Nerppua. Ainakin meillä on hyvä kouluttaja, jolta saa hyviä vinkkejä :)

   Poista