maanantai 4. kesäkuuta 2012

Tokotutinat ja -turinat

Ja nyt vuorossa raporttia viime päivien tokoiluista.

Kävimme Neran kanssa torstaina hallilla treenaamassa Paulan ja Poppasen seurassa. Ohjelmassa oli perussettiä ALO-luokasta ja noutoa. Tärkeimpänä onnistumisena paikallaolo kaksi minuuttia, vaikka kaikki muutkin liikkeet sujuivat hyvin. Loppuun palkkasin Neraa putkeen irtoamisella, mutta Nera halusi vain A-esteelle, joten otimme sitten sitä "loppupalkaksi". Hypyn otin tahallaan ihan liian korkealla esteellä, koska halusin nähdä hyppääkö Nera, jos korkeutta onkin vähän liikaa (Nerallahan oli aikaisemmin epävarmuutta hypyllä) - hyvin hyppäsi ja nätisti jäi seisomaan.

Eka kuvan fiilistelyjen toinen puoli ;)

Eilen oltiin sitten Linnanmaan liikuntahallin nurtsilla vähän isomman sakin kanssa ja saatiin koemainen paikallaolo otettua. Nera meni maahan vasta toisella käskyllä ja jäi vähän vinoon. Sitä pitää treenata nyt myös, että jätän koiran oikeaan asentoon ja pyrin saamaan kontaktin juuri ennen maahan-käskyä, jotta ei tarvitsisi sitä toista käskyä. Mutta positiivista oli se, että Nera pysyi maassa, VAIKKA satoi vähän vettä ja nurmikko oli märkä (ja inhottava siis). Oli se turhan levoton, eli vilkuili ympärilleen, nappasi suuhunsa yhden öttiäisen lennosta ja haisteli nurmikkoa, mutta pysyi kuitenkin. Koska koe on lauantaina, niin en ehdi tuohon paikkiksen vireeseen puuttua millään tavalla - pääpaino on siinä, että siellä maassa pysytään, vaikka se ei ei niin kivaa olisikaan ja siinä on viime aikoina onnistuttu.


Noutoa otettiin vauhtinoutona ja sitä vauhtia riitti niin kapulaa haettaessa kuin sitä palauttaessa. Noudosta on alkanut tulla Nerpun lemppariliikkeitä tämän hetsaamisen ja innostamisen avulla.

Jäävät sujuivat myös erinomaisesti. Jopa liikkeestä maahanmeno märällä nurmikolle oli nopea. Luoksetulo muuten täydellinen, mutta aavistuksen vino perusasento - eli sitä pitää vähän hioa ennen koetta.


Seuraamisissa piti hyvin kontaktin ja teki perusasennot (siitä märästä nurmesta huolimatta edelleen). Hypyssä tuli vähän ongelmia, koska hypyn takana oli jokin hirmu hyvä haju, mikä oli toisiakin koiria haitannut. Kun siirsin hypyn, Nera teki oikein hyvät hypyt. Mutta tietenkin tuo ensimmäinen epäonnistuminen jäi vähän kaivelemaan, joten käymme tällä viikolla hallilla vielä ottamassa pienet hyppysulkeiset.

Ihan hyvin treenit ovat sujuneet, pientä epävarmuutta on joissakin liikkeissä, mutta lähdetään kokeeseen tekemään liike kerrallaan ja pyritään yksilöliikkeissä mahdollisimman hyviin suorituksiin ja mukavaan fiilikseen. Katsotaan tämän kokeen jälkeen jatkanko ALO:ssa kesän mittaan vai siirrynkö suosiolla jo AVO:n pariin syksyn kokeita silmällä pitäen. AVO:ssa on meille mukavia liikkeitä, kuten kaukot ja nouto, eikä seuraamistakaan niin paljon :) We'll see.


Kuvituksena kirjoituksessa on tällä kertaa toukokuisia otoksia ja koska minulla on kokeiluversio Paint Shop Pro:sta, niin on luonnollisesti pitänyt taas harjoitella kuvanmuokkausta. Olen luvannut toimia kuvaajana siskoni häissä, joten kuvien muokkaustakin pitää opetella enemmän - ja ihmisten kuvaamista myös ;) Pohdiskelussa on ostanko tuon kyseisen Paint Shop Pro X4 vai tutun ja turvallisen (sekä kalliimman) Photoshop Elementsin. Facebookissa kyselinkin jo suosituksia ja mielipiteitä kyseisistä ohjelmista, mutta kysytään nyt täälläkin, kun moni bloggaaja harrastaa valokuvaamista myös.


Paint Shop Pro:ssa minua häiritsee tuo kuvien pienennys-ominaisuus, mikä on erilainen kuin Photoshopissa ja Gimpissä - en löydä mistään sitä kohtaa, missä kuvan mittasuhteet voisi säätää kuvaa cropatessa suhteessa 2:3 jne. Onko PSP:ssa tuollaista ominaisuutta? Löydän vaihtoehdoiksi vain senttimetreissä ym. ilmoitetut koot, mutta ne eivät auta noissa mittasuhteissa tai sitten olen vain liian blondi.4 kommenttia:

 1. Tsemppiä kokeisiin!

  Kuvankäsittelykysymyksissä en valitettavasti osaa auttaa, koska olen varmaan maailman ainoa kuvaileva ihminen, joka ei käsittele kuviaan yhtään - koska en osaa. Tai sitten otan vain niin hyviä kuvia, ettei niitä tarvi käsitellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mää tykkään värkätä kuvien kanssa ja lähinnä valoitusta korjailen yleensä, mutta jo kuvien nettijulkaisun takia kuvien koon muuttaminen (ja siten käsittely) on pakollista puuhaa.

   Poista
 2. Tsemppiä kokeeseen! :) Teidän viimeistelytreenit meni ainakin ihan mukavasti, toivottavasti menee koekin! :)

  Ja kannattaa ehkä satsata siihen Photoshoppiin jos se tuntuu tutulta ja osaat sitä jo käyttää! :) Onhan se varmaan kalliimpi, mutta säästät aikaa ja hermoja kun ei tarvitse opetella sitä PSP:n käyttöä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että photari on se, mihin lopulta päädyn, mutta jotenkin oon alkanut tykätä myös PSP:sta. Siinä on hyviä ominaisuuksia siinäkin. Kunhan vain keksisin miten siinä voi säilyttää kuvan mittasuhteet alkuperäisinä.

   Poista