torstai 21. kesäkuuta 2012

Purkittelua

Eilen saatiin yksityisopetusta meidän lempparikoutsi Pamulta ja aiheena oli palkkaaminen ja vireen nostaminen. Paula oli keksinyt meille uuden palkkaustavan ja sanotaan sitä nyt vaikka purkitteluksi paremman nimen puuttuessa ;) Palkkauksessa käytetään edelleen hyödyksi Nerpun ahneutta ja yritämme yhdistää siihen saalisvietin. Onnistuneesta suorituksesta palkaksi saa namipurkin, mikä täytyy saalistaa.

Tätä purkittelua ei käytetä jatkuvasti palkkauksessa vaan aina silloin tällöin, jotta palkkaamisessa säilyy yllätyksellisyys. Purkkipalkka näkyi toimivan Neralla oikein hyvin, se oli erittäin tarmokas ja touhukas ja purkit oli melkoista herkkua. Otimme lähinnä sivulletuloja ja seuraamispätkää Neran kanssa, ja sitten vein sen odottelemaan vuoroaan. Näki heti, että Nera odotteli innokkaana omaa vuoroaan ja ihmetteli, kun ei päässytkään jatkamaan hommia välittömästi. Odottelukin oli sille hyvää harjoitusta, koska se selkeästi halusi tehdä ja saada palkkansa. Pyritäänkin jatkossa juuri siihen, että koira haluaa tehdä koko ajan, mutta tehdään vain silloin kun minä haluan. Ei niin, että junnutetaan tunnin verran jotain ja vireen taso heittelee koko ajan.

Loppuun otimme piilopaikallaolon, kestoltaan reilu minuutti. Nera pysyi hienosti ja vapautin purkkipalkalle.

Eilisissä tokoissa koin muutamankin valaistumisen hetken, joten näillä eväillä on hyvä jatkaa :)) Kiitos koutsille!


Vaikka yleensä en mielellään yhdistä agilitya tokoon, niin eilen tehtiin siihen poikkeus. Ohjatut agiharkat oli peruttu, joten oli pakko saada vähän tuntumaa esteisiin tälläkin viikolla. Hallissa olikin esteet meille sopivassa järjestyksessä.

Otimme alkuun keppejä ja sehän sujuu jo hienosti, kunhan Nera pääsee rytmiin heti ensimmäisestä välistä asti oikein. Vauhtiakin oli jo :) Siiten yhdistin pujotteluun pitkän suoran putken ja hypyn. Hypyn taakse vein namialustan. Tämäkin estesarja rymisteltiin vauhdilla läpi ja hyvin Nera irtoaa putkeen ja putkesta hypylle, vaikka jäänkin armottomasti jälkeen.

Sitten tehtiin U-muotoinen rata, jossa toisella suoralla oli kaksi hyppyä ja toisella nuo hyppy-putki-kepit. Tässä tuli jo ohjaajalle hiki, sen verran lujaa sai juosta...
Mutta erinomaisen hauskat pikkuagitkin saatiin aikaiseksi. Toivon mukaan ensi viikolla olisi taas ohjatut treenit. Siihen asti harkkaillaan hyppyjä ja keppejä kotosalla :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti