tiistai 26. kesäkuuta 2012

Mennään metsään

Tänään sain aikaiseksi käydä polkemassa jäljet tytöille läheiseen metsikköön.

Pääpaino oli janatreenissä, koska muutenhan Nera ajaa jäljen hyvin ja kepitkin nousee. Tein siis noin 300m jäljen ja janalle lähdettiin viistosti kohti jälkeä, jotta takajäljen nostaminen olisi hankalampaa. Nera löysi hienosti jäljelle ja eteni janalla rauhallisesti haistellen yrittämättäkään takajäljelle. Kepit löytyivät, mutta yhden tiukan kulman ajoi turhan löysästi. Pitänee tampata seuraavalla jäljellä kulma tarkemmin.Neran työskentely oli rauhallista ja itsevarmaa. Maastona oli osittain soinen sammalpohjainen metsikkö, jälki vanheni noin 40 minuuttia ja sen vanhetessa saatiin pieni sadekuurokin päälle.

Hienoa työskentelyä Neralta ja seuraavalla jäljellä vaikeutetaan janaa hieman ja tallaan tiheämmin kulmat, jotta niihin ei jää liikaa löysää.


Jade posotti oman jälkensä taattuun tahtiin, eli lujaa ja seilasi jäljen päällä. Tosin pysyi jäljellä silti hyvin ja ajoi kulmat tarkasti, löytäen kaikki kepit, joten hyvä jälkitreeni se oli Jadellekin. Jaden kanssahan ei olla menossa kokeisiin, niin ei tarvitse puuttua noihin ongelmakohtiin - kunhan akka pääsee muutamat jäljet kesäisin ajamaan, niin se on pääasia. Jadella kuitenkin on hirveä halu tehdä hommia, niin kokoaikaiselle eläkkeelle sitä en ole vielä laittamassa. Säiden ja sen hetkisen kunnon mukaan treenataan jatkossakin :) Viis tyylipisteistä.

Ensi viikolla otetaan yhdet ruututreenit ja ainakin Neralle jälkitreeniä myös. Nerppu pääsee  myös agilitytreeneihin ja tottistelemaan :) Kesä <3

Belgilehdessä oli tuttu kaveri :)

2 kommenttia:

 1. Minäkin olen nyt innostunut jälkihommista, kun kävin pienimuotoisen kurssin asian tiimoilta. Verijälkeä (yön yli vanha ja kaatosateen kastelema) ajoivat molemmat koirat hyvin, ehkä Nekku teki hieman tarkempaa työtä kuin Lilli. Makkarajälkeä olen tehnyt myös ja innolla molemmat jälkeä seuraavat ja tietysti syövät nakit.

  Ihania kuvia jälleen tässä postauksessa. Lämpenisi ilma ja luonnonvedet edes vähän lisää, että tarkenisi koirien kanssa uimassa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälki on kyllä mukava harrastus siinäkin mielessä, että sitä voi pitkälti harrastaa itsekseen. Ja koirat nauttii, kun saa käyttää neniään :)

   Poista