torstai 28. kesäkuuta 2012

Takaaleikkausta

Eilen käytiin ohjatuissa agitreeneissä ja pääpaino harjoituksissa oli takaaleikkaamisessa. Sää oli sateinen, kylmä ja tuulinen, ja mietinkin ennen treenejä miten kiva olisi ollut jäädä kotiin peiton alle katselemaan telkkaria. Varsinkin, kun harkkaamme ulkokentällä. Mutta sitten mieleeni tuli, että monella muulla voi olla sama ajatus, eikä treeneissä varmastikaan olisi juuri muita meidän lisäksi, joten päätin lähteä treenaamaan. Ja hyvä päätös se olikin. Opeteltiin nimittäin takaaleikkaamista ja siinä minulla onkin rutkasti harjoittelemista. Onneksi mökiltä löytyy muutama hyppyeste, joilla voidaan jatkaa harjoituksia.

Nera & kapula
Treeneissä oli meidän lisäksi vain yksi koirakko, joten saatiin melkein yksityisopetusta. Treenattiin takaaleikkaamista estesarjalla hyppy-hyppy-putki, ja tarkoitus oli tehdä takaaleikkaaminen toisella hyppyesteellä.

Ei ollut mikään helpoin mahdollinen harjoitus meille. Syystä, että en osaa vieläkään ohjata oikealta puolelta, eikä koira osaa lukea minua oikealta puolelta. Joten, kun lähdin kiertämään koiran takaa vasemmalle puolella (koira oikealla), putkeen irtoaminen ei oikein luonnistunut. Pakko harjoitella tuota oikealla puolella olemista ja sinne suuntaan palkkaamista, niin Nerakin oppisi katsomaan ohjausta myös siltä puolelta. Myös irtoamista pitää vielä treenailla.

Sain kyllä kouluttajalta hyviä vinkkejä ja kärsivällistä ohjausta, mutta itselleni agilityn ohjauskiemurat on joskus hankala hahmottaa. Tajusin sentään mitä takaaleikkauksella haetaan, mutta helpointa olisi ollut juosta koira vasemmalla puolella vaan :D

Jade palloilee

Saatiin kuitenkin pari ok suoritusta tästäkin. Pitää vain itse keskittyä siihen, etten huido käsillä ja että pidän vartalon menosuuntaan päin koko ajan. Innokkaana jatkamme tämän parissa treenaamista ja ensi viikolle olenkin jo suunnittelut irtoamis- ja takaaleikkaustreenejä.

Tässä vielä muistilistaa takaaleikkaamisesta
- Ohjaajan täytyy vaihtaa puolta samaan aikaan, kun koira lähetetään esteelle
- Koiran on oltava edellä, eli irrottava hyvin
- Takaaleikkausta kannattaa käyttää, kun ohjaajan pitää vaihtaa puolta, esteeltä käännytään tai koira on kaukana edessä

Tatti vetää
Valkovarvas Jade
Tara-mummukka tomerassa kunnossa
Mallina oleminen on tylsää...!
Loppuun otettiin vielä rengasta ja putki+rengas-yhdistelmää. Rengas on vähän vieraampi este meille, mutta ei Nera sitä ihmetellyt. Pari kertaa hyppäsi renkaan vierestä, mutta todennäköisesti vain siksi, että ei hahmota estettä vielä kunnolla. Rengastakin pitää treenata ihan yksittäisenä esteenä ja siihen irtoamista myös.

Mukavat treenit ja saatiin tosiaan paljon "kenttäaikaa", kun oli niin vähän porukkaa paikalla. Sateisella, kylmällä säällä on siis hyvätkin puolensa :) Tosin ohjaajalla on nyt aavistuksen flunssainen olo...Eilen käytiin myös katsomassa shelttipentuja Saaralla ja vähän kuvailemassa lauman pölkkärivahvistuksia. Tekstin lomassa siis kuvasatoa eiliseltä :)
2 kommenttia:

  1. Ootahan kun pääsette harkkaamaan niistämisiä, poispäinkääntöjä (mun painajainen), saksalaisia yms.! :oD Muksia agiliitokiitoja!

    VastaaPoista