torstai 24. toukokuuta 2012

BH Nerppu

Eilen oli sitten BH-kokeen vuoro. Tiedossa oli, että paikallaoloon on yhtäkkiä hiipinyt jonkinsortin epävarmuus ja pitkät puuduttavat seuraamiskaaviotkin vähän mietitytti, mutta tuloksena silti läpimennyt BH-koe :)

Toivoin ennen koetta, että oltaisiin ensimmäisessä parissa ja päästäisiin tekemään tottis ensimmäisenä. No kuinka ollakaan oltiin viimeisessä parissa ja päästiin tekemään tottis viimeisenä :P

Paikallamakuussa Nera oli jäänyt jo kyynärien varaan. Sitä en itse huomannut, koska nurmikko oli niin pitkä ja oli kiire jättää koira, kun niin jännitti. Siitä se oli pian noussut istumaan ja sitten seisomaan ja liikkunut jonkin verran eteenpäin. Kun parimme oli saanut tottiksen tehtyä ja palasin Neran luokse, se seisoi noin metrin lähempänä kuin mihin olin sen jättänyt.

Kentällä oli paljon pupun papanoita, mikä kiinnosti aika moniakin koiria. Seuraamisissa Nera teki välillä nättiä pätkää, mutta unohtui sitten kelkasta ja haisteli maata. Ei siis mitään hirmunäyttävää seuraamista :D Henkilöryhmään olen tosi tyytyväinen. Se meni niin vapaana kuin kytkettynäkin hienosti.

Jäävät liikkeet uusilla säännöillä olivat ihan ok, vaikka niissäkin Nera hieman jätätti/haisteli maata valmistelevissa osuuksissa. Luoksetulo oli vauhdikas, mutta perusasento hiukan vino.

Tuomarina meillä oli leppoisa Allan Aula, joka meinasi jo ennen koetta, että porukka on sen näköistä, että kaikilla varmaan menee koe läpi :) 10 koirakosta vain yksi hylättiin.

En muista tarkkaan mitä palautetta saatiin, mutta siitä tuomari kommentoi, että koira on iloinen ja yhteistyökykyinen ja välillä seuraa hyvin, mutta tarvitsee vielä jonkin verran lisäkäskyjä. Ohjaaja noudatti sääntöjä hyvin, mutta välillä teki kaaviot vähän liian pitkiksi (menin askelissa sekaisin). Ja paikallaolosta sen verran, että koira oli levoton, mutta ei se tottis yhteen liikkeeseen kaadu - tottelevaisuusosio hyväksytysti läpi :)

Kaupunkiosuudessa ei ollut mitään ongelmia missään vaiheessa. Nerppu talsi remmi löysällä siinä vieressä, eikä hätkähtänyt mitään häiriöitä. Allu sanoikin, että Nera suhtautui kaikkeen näkemäänsä neutraalisti. Eli BH koe suoritettiin hyväksytysti.

Nyt jatketaan treenejä. Pieni toive olisi päästä syksyllä jälkikokeeseen, mutta tottiksessa on vielä paljon tekemistä. Onhan tässä kyllä kesä aikaa treenata. Ei menis ne sertitkään hukkaan, kun sais käyttöpuoleltakin jotain tuloksia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti