tiistai 9. lokakuuta 2012

Umpitunnelissa

Kävimme hallilla ottamassa agilitya Nerpun kanssa. Ajatuksena treenata valssia ja erikseen esteistä umpitunnelia ja rengasta.

Hallilla oli valmiina rata, jota vähän muokkasin meille sopivammaksi. Keskellä hallia oli keinu, jota ei ollut suunnitelmissa harkata, mutta otinpa sitten senkin mukaan suunnitelmiin. Arvasin heti, kun keinun näin, että se tulisi olemaan hankala Neran ohittaa - ne kontaktit vetää Nerppua kuin magneetti puoleensa :-P

Otimme alkuun kolmen esteen sarjaa, missä oli kaksi hyppyestettä ja viimeinen este oli rengas. Ensimmäisen kerran Nera sujahti rautojen välistä, mutta seuraavilla kerroilla sitten sieltä mistä pitääkin. Lisäsin sarjaan kepit, jotka Nerppu suoritti hyvin. Keppejä pitää harjoitella loppupalkan kanssa, jotta Nera katsoisi menosuuntaan ennemmin kuin minua koko ajan. Vauhtia tulisi lisää ja ehkä muutenkin koiran olisi helpompi edetä, kun ei tarvitsisi niskat kenossa painaa menemään.

Sitten rymisteltiin putkia ja tehtiin pientä radanpätkää, missä oli hyppyjen lisäksi A-este ja puomi. Varmisteltiin kontaktit ja harjoiteltiin valssia.

Erikseen otettiin sitä umpitunnelia, eli pussia. Nera ei taaskaan alkuun tajunnut ideaa, mutta kun menin itse kerran pitämään pussin päätä ylhäällä, niin johan alkoi taas valkenemaan :-D Kolme kertaa sujahti pussin läpi. Ensi kerralla voisi yhdistää pussin toisen esteen kanssa.

Sitten se keinu. Ajattelin heti, että kyseessä on joko todella hyvä idea tai todella huono idea. Aikomus oli, että pitäisin itse keinun toisesta päästä kiinni ja laskisin sen hiljalleen, ettei se rämähtäisi "alta pois". No enhän minä ehtinyt. Sain varmaan jonkin verran hidastettua esteen paukahtamista, mutta Nera oli innoissaan menossaan heti uudelleen. Keinu otettiin kahdesti.Huomenna sitten ohjatut agit ja perjantainakin olisi tarkoitus hallilla piipahtaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti