perjantai 5. lokakuuta 2012

Ihminen varjossa, varjo ihmisessä

Valokuvauskurssilla aiheena on ollut pimeässä kuvaaminen pitkällä valotusajalla ja ihmisen kuvaaminen valossa ja varjossa. Kumpaakaan en ole ehtinyt vielä kunnolla aloittaa, mutta muutama pikkuraapaisu aiheisiin on otettu. Viikonloppuna olisi tarkoitus käydä kuvaamassa kaveria erilaisissa maisemissa ja yhden kurssikaverin kanssa on ollut myös aikomuksena käydä kuvailemassa tässä joku päivä. Ehkä sitä materiaaliakin saa sitten kasaan :-)

Jalusta olisi kyllä pop tuossa pimeällä kuvaamisessa ja pitkän valotusajan kanssa muutenkin. Kuva niin helposti tärähtää. En ole edes katsellut missä hinnoissa jalustat liikkuu, pitäisi tutkia asiaa. Kamera-asioissa ostoslistan kärjessä on tällä hetkellä kuitenkin se valovoimainen teleobjektiivi. Jospa sen alkuvuodesta saisi laitettua.

Ihmistä, valoa ja varjoa on tutkiskeltu seuraavilla aiheilla:
- ihminen valossa
- valo ihmisessä
- ihminen varjossa
- varjo ihmisessä
- ihminen maisemassa
- maisema ihmisessä


Kuvat piti kuvat RAW-formaatilla. Yleensä kuvaan jpeg:iä, koska tiedostot ovat pienempiä ja minun kuvankäsittelytaidoillani en saa hirveästi sen enempää RAW-kuvista irti. Mutta oli mielenkiintoista opetella RAW-kuvien käsittelyä ja varmaan kurssin aikana tulee noita RAW-kuviakin otettua.


Kuvankäsittelyä varten hommasin sitten sen Photoshop Elements 10:n. Se on ihan pätevä perusohjelma, riittänee tällä hetkellä minun tarpeisiini :-) Katsotaan sitten myöhemmin mahdollista päivitystä siihenkin. Elementsillä värkkäilin tuon uuden bannerinkin. Idean varastin törkeästi yhden toisen kirjoittelijan blogista ;-) Ihan siihen en päässyt mitä yritin, mutta opetellaan opetellaan... Tällä hetkellä minulla on lainassa kaksi Elementsin käyttöopastakin, jotka pitäisi (ja kannattaisi) käydä läpi.

Lisää valokuvausaiheista porinaa luvassa ensiviikolla. Nyt palataan perushuttuun, eli koirakuulumisiin :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti