perjantai 19. lokakuuta 2012

Olispa jo talvi...

Syksy ja sateet. On ihan liian aikaista toivoa pakkasia ja lunta, mutta saisi niitä jo tulla! Tämä osa syksyä on kaikista inhottavin: on pimeää ja märkää ja ruskalehdet mätänevät maassa. Jos edes joskus pilkahtaisi auringonpaiste niin sekin jo helpottaisi :-D

Käytiin Nerpun kanssa hallilla aksaamassa, ja kyllä, koko matkan ajan niin mennessä kuin tullessa satoi kaatamalla. Ei se sinällään harmittanut siinä kävellessä, koska minkäpä sitä säille mahtaa ja ei kukaan pakottanut treenaamaan. Kaunis joutsenparikin nähtiin usvaisella järvellä. Harmitti  vasta siinä vaiheessa, kun tulin kotiin ja käytin Jaden lenkillä ja sen jälkeen molemmat koirat pääsivätkin pesulle ja paleltaa ja kurkku on kipeänä. Onneksi kohta sentään pääsee saunaan ja tämä syysangstailu helpottaa ;-) Villasukat ja kupillinen teetäkin auttaa kummasti...!



Nyt sitten tämän postauksen positiiviseen osioon. Oli erinomaiset treenit :-) Saatiin tehtyä juuri ne harjoitukset, mitä olin suunnitellutkin.

Rakensin 8 esteen radan, joka muistutti vähän keskiviikkoisten ohjattujen rataa. Radalla oli pussi, josta mentiin hyppyesteelle, jonka jälkeen oli ne kolme rinnakkaista hyppyestettä (valssitreeni), hypyltä putkeen, joka oli puomin alla, putkesta toiseen putkeen, joka oli hieman hankalassa kulmassa ja viimeinen este oli rengas.

Pussi ei tuottanut Nerpulle enää ongelmia. Aikaisemmilla kerroillahan Nerppu on katsonut, että pussi on viallinen putki, mistä ei pääse läpi ja on tarvinnut muistuttaa asiasta :-) Nyt sujahti jo ensimmäisellä kerralla pussiin innokkaasti.



Valssitreenikin sujui mainiosti - minä ehdin tehdä sen valssin ja tein sen kompuroimatta ja luultavasti suht. sulavastikin, koska Nerppu ohjautui niin hyvin. Hyvä me :-D

Rengaskin meni hyvin - otettiin sitä naksun avulla ensin erikseen, sitten yhdistin sen putkeen ja lopuksi koko rataan. Toistoja tuli varmaan noin 10-15 (niistä suurin osa siis pelkkää rengasta) ja kerran sujahti rautojen välistä, ihan hyvä saldo.

Hirmuhyvät treenit, mutta nyt pitää kiinnittää huomiota hallintaan. Nerppu on sen verran innostunut lajista jo, että se mielellään varastaisi lähdössä ja mielellään suorittaisi esteitä itsenäisestikin omassa järjestyksessään :-P  Koska en halua sikailevaa agikoiraa, niin ei voi antaa liikaa löysiä missään vaiheessa. Toki itsenäiseen etenemiseen/irtoamiseen pyritään jossain määrin, mutta kuulolla tarttis olla koko ajan jokatapauksessa. Eli selkeyttä ohjaamiseen ja lähdöissä odotetaan lupaa.

Kyllä siitä hyvä tulee :-) Lisää treeniä ensiviikolla taas.



Jaden kanssa ollaan opeteltu koiratanssista tuttuja temppuja ja tehdään niistä sitten ohjelmakin :-D Ihan omaksi iloksemme touhuilemme ja Jadelle aivojumppaa, kun se saa miettiä miten tempuista suoriudutaan. Naksuttimen kanssa opetellaan. Hauskaa ja varsin vauhdikasta hommaa, koska Jadehan ehtii käydä aina koko temppurepertuaarinsa läpi tarjotessaan eri vaihtoehtoja :-D Se on kuin nopeutettua filmiä katselisi...



Ja asiasta kolmanteen. Pitäisi ostaa Neralle Back on Track-loimi tai jokin Hurtan mantteli. Pysyisi koira lämpimänä jäähdyttelylenkillä ja omaa vuoroa odottaessa. Itselleni haluaisin ehdottomasti uuden treeniliivin. En tajua miksi olen kuusi vuotta sitten ostanut niin ison liivin, että siihen mahtuisi kaksikin meikäläistä :-D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti