torstai 11. lokakuuta 2012

Ja taas opittiin uusi termi!

Tekniikka onkin sitten eri juttu ;-)

Eilisissä treeneissä törmättiin siis termiin JAAKOTUS. AgiWikin mukaan jaakotus on keino saada koira kiertämään hyppyesteen johde lyhyintä mahdollista reittiä:

"Juuri ennen ponnistusta ohjaaja alkaa kääntää selkäänsä kohti hyppyä vastapäivään koiran linjaan nähden. Koiran puoleinen käsi pysyy ohjauksessa, kunnes koira on laskeutunut. Laskeutumisen jälkeen välittömästi ohjaajan käännös on valmis ja hän jatkaa liikettä suoraan. Näin saadaan koira kääntymään mahdollisimman tiukasti."

Tätä harjoiteltiin yhdistelmällä rengas-hyppy-putki. Rengas on meille vielä aavistuksen haasteellinen, koska ellen ohjaa tarkasti renkaaseen (mikä tarkoittaa melkein koiran vetämistä renkaasta), Neppe saattaa juosta väliraudoista. Teimme tätä sitten niin, että koutsi ohjasi Neran kohti rengasta ja minä "vedin" toisella puolella ja jaakotuksella sitten hyppyesteen yli ja putkeen. Jaakotuskin on ihan hauska liike - pari kertaa tein ylimääräisen pyrähdyksen siinä, mutta kyllähän se sitten sujui.Ja voi pojat, että oli meidän neidissä vauhtia eilen...! Aivan hurja vauhti oli, kun tehtiin pikkuinen radanpätkä hyppyesteillä ja kahdella putkella. Kouluttaja huomasi saman. Nerppu oli tosi tohkeissaan ja vähän "motivoin" sitä jo ennen meidän vuoroa, niin olipa pikkukoiralla melkein karata mopo käsistä. Onneksi vain melkein ;-) Se näkyi, kun ohjasin putkeen huonosti ja Nera hyppäsi putken päälle kävelemään ja siitä omatoimisesti puomille ja keinulle :-D Hirvee into hommaan on kyllä ja ohjaajan pitää olla skarppina ohjaustensa kanssa. Kun ohjasin tarkasti jokaisen esteen, niin oli ihan upeaa menoa ja irtosi viimeiselle hypylle hienosti namialustalle, jota kouluttaja piilotteli radan ajan.

Sitten otettiin hyppy-kepit-yhdistelmää, mutta väärältä puolelta kepit ja se tökki tällä kertaa rankasti :-P Kotiläksynä onkin hinkata keppejä väärältä puolelta ja sitä sulavampaa irtoamista kepeille. Oikealta puolelta suoritti kepit näppärästi :-)

Olisi ollut kiva suorittaa vielä koko rata, mutta aika ei valitettavasti riittänyt :-( Pitää katsoa, jos huomenna ehtisi hallille vähän kertailemaan asioita.

Ai niin ja tehtiin vähän tottista omaa vuoroa odotellessa, niin olipa rekku hyvässä vireessä :-D Pitäiskö ottaa tavaksi agilitylämmittelyt ennen tokoa...?

Kohta pääsee Potilaskin taas leikkimään :-)


Toipilas-Jade voi erinomaisesti :-) Leikkausarpi kutisee vielä, mutta rasvaillaan sitä aina kun muistetaan. Muuten akka on omasta mielestään elämänsä kunnossa ja hyvä niin ;-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti