tiistai 31. heinäkuuta 2012

Hassuja tapoja

Mulla on ollut tarkoituksena jo pitemmän aikaa rustata tänne pieni selonteko koirieni kummallisista ja huvittavista tavoista. Varmasti kaikkien koirilla on outoja päähänpistoja, mutta Jade varsinkin on taitava kehittelemään itselleen uusia hassuja vinkeitä. Voi olla, kuten useiden ihmislastenkin äitien tapauksessa, että nämä hassuttelut huvittavat lähinnä itseäni, mutta ihan pakko silti jakaa ne tänne blogiinkin ;-)

Aloitetaan Jadesta.Aina, kun tulen kotiin, Jade heittäyttyy leikkiasentoon monta kertaa ja jos/kun otan sukat pois jaloista (se on taas minun outo tapani), Jade varastaa sukan ja menee omaan petiin sitä aarretta nuuhkimaan :-D Jade mielellään myös auttaisi sukkien poissaottamisessa. Olen monesti pohtinutkin, että siitä tulisi hyvä avustajakoira...

Jade muistaa kaiken. Täällä uudessa asuinpaikassamme on asumaton talo, jonka pihalla oli pari kuukautta sitten kissa. Kissa oli tosi rohkea ja Jaden kanssa tutkailivat toisiaan tovin verkkoaidan välistä. Nykyään taloa ohittaessamme Jaden pitää jokakerta tarkistaa olisiko kissakaveri paikalla, aina yhtä innostuneena.

Jade haluaa tassunpesulle lenkin jälkeen. Kevään kurakelien aikaan joka lenkin jälkeen piti suunnata tassunpesulle. Jade ilmeisesti tykkää kovastikin tavasta, koska se haluaa tassunpesulle silloinkin, kun sille ei olisi tarvetta :-P Se istuu lenkin jälkeen kylppärin ovelle odottamaan, että ovi avataan ja juoksee suihkuun. Jos ovea ei avata, Jade raapaisee ovea tassulla. Tätä tapaa olen pikkuhiljaa häivyttänyt, mutta jos kylppärin ovi on auki, kun tulemme lenkiltä, niin sinnehän Jade ensimmäisenä suuntaa vieläkin.

Jaden tyylinäyte vedessä tolskaamisesta


Jade pyytää lupaa sängylle/sohvalle tulemiseen. Jade on aina kotona saanut olla sohvalla ja sängyllä, mutta muutama vuosi takaperin se kehitti itselleen tavan, missä ilman lupaa ei ole sohvalle/sänkyyn asiaa. Jade laittaa pään sohvaa/sänkyä vasten ja seisoo siinä niin kauan, että annan luvan hypätä. Melko kohtelias koira ;-) Tämänkin se on keksinyt ihan itse.

Lenkillä Jade tykkää kävellä ihmisten jalkojen välissä... Kesken kävelyä Jade tunkee pään jalkojen väliin ja kävelisi mielellään siinä koko lenkin ajan. Se ei kuitenkaan ole ihan helpoin tapa lenkittää koiraa ja moisista yllätyshyökkäyksistä olen joskus melkein kaatunutkin.

Jade talvella haluaa kantaa minun lapaseni postilaatikolta kotiin. Tein sille kerran tai pari niin, että annoin lapaset kannettavaksi, koska postia oli niin paljon, että sain ne paljailla näpeille paremmin kannettua. Tämän jälkeen Jade odottaa AINA saavansa lapaset kannettavaksi ja on oikein ylpeä tehtävästään.

Jade leikkii Neran kanssa edelleen kuin Nera olisi pentu. Se juoksee liioitellun hitaasti Neraa karkuun, niin että Nera saa sen kiinni ja heittäytyy selälleen hirveän dramaattisella tömähdyksellä :-D

Jade haukkaa vettä


Jos Jade on hirveän innostunut esim. ruoan saamisesta, se pakittaa. Se voi peruttaa huoneesta poiskin, steppailemalla taaksepäin. Ja tulee kohta takaisin, vain pakittaakseen taas pois.

Jos tarjolla on jotain superherkkua, Jade tekee kaikki temppunsa nanosekunnissa. Se pitäisi joskus kuvata, kun belgiakka kertaa temppurepertuaarinsa namien toivossa.

Jade ulvoo, jos tapahtuu jotain tosi hauskaa. Sellainen tosihauska juttu voi olla sekin, että emäntä nousee aamulla sängystä.

Jade=hassu. Toki sillä on ärsyttäviäkin tapoja, mutta suurin osa on tällaisia harmittomia ja huvittavia.Neralla on muutama outo tapa.

Se rakastaa kuoppia ja koloja. Okei, moni koira tykkää kaivaa kuoppia ja koloja, mutta Nera riehaantuu, jos se löytää valmiita kuoppia ja koloja, mihin mahtuu tunkemaan päänsä. Ei ehkä mikään maailman terveellisin tapa tämäkään, mutta huvinsa kullakin ;-)

Ehkä tämä lasketaan tuohon kuoppafetissiin, mutta Nera rakastaa myös siltarumpuja. Se on pennusta asti juossut siltarumpuja läpi ja juoksee vieläkin, jos löytää tarpeeksi ison. Jos rumpuun ei mahdu koko koira, vähintään pää pitää yrittää tunkea sinne.Nera tykkää muutenkin ahtaista paikoista. Se nukkuu mieluiten sängyn alla. Mitä matalampi sänky, sen kovemmin Nerppu "kiroilee" sängyn alle ryömiessään ja sittenkin mouruaa kuin kissa siellä ahtaassa kolossaan. Tuota Nerpun ääntelyä on hankala kuvailla, se on sellaista lievästi "harmistunutta" mölinää :-D

4 kommenttia:

 1. Mä ainakin nauroin :D Varsinkin Jaden peruuttelulle ja muille :''D On ne vaan hassuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos Jade huvittaa muitakin :DD Koirat vaan on aika erikoisia persoonallisuuksia ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. :) Hyvä, jos saivat hymyn huulille...!

   Poista