perjantai 13. heinäkuuta 2012

Luontopolulla

Tänään kävimme aamusta lenkkeilemässä Pilpasuon luontopolulla ja yhteensä 7km tuli matkaa tallailtua kauniissa maisemissa. Sää oli hiostavan lämmin ja aamu pilvinen, tosin välillä aurinkokin kurkisteli pilvien lomasta. Mukava reissu ja koirat juoksivat taas varmaan tuplaten saman verran kuin mitä me ihmiset kävelimme. Mennään kyllä toistekin :)

Siis minnepäin?
Kaikkea sitä luonnosta löytää


Taas tuli mieleen ajatus miten hauskaa olisi lähteä lyhyelle vaellusreissulle Lapin maisemiin. Ehkä sitten joskus myöhemmin. Kuntoa pitäisi kohottaa melkoisesti ennen moista urakkaa, enkä oikein ole vakuuttunut omasta erähenkisyydestänikään, vaikka ennemmin minä metsään menenkin kuin kaupunkiin :)

6 kommenttia:

 1. Pilpasuo on hieno paikka ja syksyllä sieltä voi poimia suolta karpalot ja metsästä puolukat : )

  Kävin viime syksynä ystävän kanssa Olos-Pallas -alueen luontopoluilla, kirjoitinkin siitä reissusta blogiini. Mulle riittää päiväretket ja illalla on mukava köllähätää lakanoiden väliin. Lappi on kyllä täynnä eri mittaisia vaellusreittejä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukavat maisemat ja syksyllä varmasti luonnon kauneus vielä korostuu :)

   Vaellus koirien kanssa kiinnostaa, mutta pitää suunnittella juttu tarkkaan ja vielä houkutella joku kaveriksikin :) Ehkä ensi vuonna voisi olla aikaa sille, toivotaan niin.

   Poista
 2. Suosittelen ehdottomasti vaeltamista - pidempää tai lyhyempää, koiran kanssa tai ilman (kivointa on tietty koiran kanssa). Ja kuten Vuokko sanoi, erimittaisia reittejä on vaikka kuinka ja paljon, ihan hyvin voi aloittaa yhden tai kahden yön reissuilla.

  Ja ihan normaalilla koiraihmisen kunnolla pärjäät aivan varmasti vaikka viikon reissun, eihän sinne vaellukselle lähdetä juoksemaan. Päinvastoin, ainakin oma vauhtini on selvästi hitaampi kuin normaalilla koiranulkoilutuslenkillä ja rinkka kannattaa heittää selästä kerran tunnissa.

  Kunhan saan reissukuvat kahlattua läpi, tulee meidän blogiin turinaa viimeisimmästä patikasta. Kivaa oli taas ja koiran on mitä parhainta reissuseuraa, se tuli todettua, kun olin ensimmäistä kertaa koiran kanssa kaksin liikkeellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista päivänreissua voisi alkuun suunnitellakin :)Mutta tosiaan, suunnittelua se vielä vaatiikin.

   Kiitos vinkeistä ja molempien vaellusjutut käyn lukemassa mielenkiinnolla läpi :)

   Poista
 3. Tuollainen vaellusretki on mullakin jonkinlaisena unelmana, jonka haluan joskus toteuttaa. :) Kuntoa pitäisi kyllä tosiaan kohentaa ja ehkä opetella myös teltan pystyttämiset ym. tarvittavat taidot, mutta kyllä toi vaellus on sellaisena pitkäaikaisena haaveena ollut jo jonkun aikaa. Ja ystäviltä jotka on vaelluksilla käyneet olen kuullut vaan positiivista juttua, joten senkin perusteella olisi kiva joskus itsekin kokeilla! :) Ehkä joku kaunis päivä sitten. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaellus koirien kanssa on ollut mun pitkäaikainen haave, mutta sille ei ole oikein koskaan ollut sopivaa saumaa. Mutta joskus vielä senkin aika koittaa :D

   Poista