keskiviikko 1. elokuuta 2012

We're back...!

Tokotauolta palattiin enemmän ja vähemmän virallisesti tänään, kun Neran juoksu on ihan loppusuoralla :) Käytiin tokoilemassa yliopiston nurtsilla neljän muun koirakon kanssa ja saatiin pitkästä aikaa häiriötäkin treenailuun. Eipä me tosiaan muutenkaan olla nyt juoksun aikana tottista otettu, koska Neran ajatukset on ihan muualla.

Tänään kuitenkin tokoissa oli erittäin innokas belgiakka. Saatiiin paljon hyviä onnistumisia ja Nerppu teki iloisesti hommia. Yritän palkata yllätyksellisemmin ja saalisviettiä vahvistaen - siinä on minulle vielä opeteltavaa ja muistettavaa, mutta heti näkee, että saalisvietin kautta palkkaaminen sopii Neralle. Siihen tulee pikkuisen enemmän sitä säpäkkyyttä ja sähinää, mitä monesti olen jäänyt kaipaamaan.

Ihan alkuun otimme ruutuun irtoamista. Se oli Nerpusta tosi hauskaa ja se teki kolme tosi nopeaa irtoamista kosketusalustalle. Sitten tehtiin väliin muuta ja otettiin ruutua uudelleen; tällä kertaa pysäytin sen ruutuun seisomaan ja vein palkan ruutuun. Seisomiset Nerppu teki ihan näpsäkästi, mutta kolmannella toistolla alkoi haistella makkaranhajua ruudusta - pitänee palkata ruudussa jotenkin muuten kuin levittelemällä makkarantuoksua sinne tänne ;-) Kyllä se senkin lopetti pienestä muistutuksesta ja seisoi hyvin käskystä.

Paikallaolon käskyttämiseen minulle on tullut epävarmuutta. Teen todennäköisesti tiedostamatta jotain (jäykistelen/ennakoin), mikä aiheuttaa sen, että häiriössä maahanmeno nimenomaan ryhmäpaikallaolossa tarvitsee lisäkäskyjä. Tätä tarvii harjoitella ennen koetta enemmänkin. Nerppu alkaa herkästi katsella muuta menoa, eikä huomioi käskytyksiä mitenkään. Ja tämähän tapahtuu nimenomaan ryhmässä. Muuten häiriöitä saa olla vaikka kuinka paljon ja koira menee maahan, mutta ryhmäpaikallaolossa on nyt tällainen ongelma. Sitä vain ratkomaan.

Itse paikallaolo oli ihan ok. Hieman Nera alkoi loppuvaiheessa haistella maata, mutta pysyi kuitenkin maassa. Kävin piilossa, mutta suurimman osan aikaa olin näkösällä.

Otettiin myös kaukokäskyjä, jäävät avo-tyyliin, luoksetuloa ja noutoa. Näissä ei oikeastaan mitään sen kummempaa, oli asennetta, vauhtia ja intoa.Ensi viikolla on agitreenit, mutta hääkiireiden vuoksi ei varmaankaan muuta ehditä. Kotona otetaan kuitenkin ainakin hyppyä ja jossain välissä käydään jäljellä ja esineruutua tekemässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti