torstai 30. elokuuta 2012

Nolla virhettä!

Eilen oli kesäkauden viimeiset agitreenit. Ohjelmassa meillä oli rataharjoitus ja esteitä radalla oli mm. kaksi putkea, hyppyjä, muuri ja puomi. Hyppyjä ja toinen putki oli hankalassa kulmassa, joten sai panostaa vähän siihen ohjaamiseenkin ;-)

Aloitettiin rataan tutustumisella ja oli hauska suunnittella miten koiran radan läpi veisi ja välttäisi pahimmat "ansat". Yhden takaaleikkauksen otin mukaan ja tiesin, että toisella putkella mulla tulee kiire päästä koiran eteen, mutta innokkaana lähdin rataa kokeilemaan.Ihan hyvin se mun suunnitelma sitten käytännössäkin toimi, koska tehtiin heti alkuun virheetön rata, eli nollatuloshan se olisi mölleissä ollut (rata oli ehkä hiukan vaikeampi kuin perusmöllirata). Pari ylimääräistä kieputusta Nera ehti tehdä odottaessaan ohjausta ja pyöri ehkä liikaa jaloissa, mutta hienosti meni koko radan kuitenkin ja otti puomin kontaktit nätisti, vaikka puomille irtosikin vauhdikkaasti ja minä jäin armotta jälkeen.

Kouluttajalta sain vinkiksi ohjata ensimmäiset kaksi estettä ja ensimmäisen putken toisella puolella koiraa, aikaa säästääkseni, ja se toi lisähaastetta rataan. Tehtiin koko rata varmaan kuusi kertaa ja saipa taas juosta niin koira kuin ohjaajakin. Hikihän siinä tuli. Mutta oli se hauskaa!Me ollaan edistytty kesän aikana hurjasti. Minäkin osaan jo katsoa vähän enempi miten liikun radalla ja pitää ne huitovat kädet kurissa (ainakin sen jälkeen, kun minua muistutetaan asiasta). Osaan jo lukea rataa ja miettiä erilaisia ohjauskuvioita. Koira osaa lukea minua ja jos minä teen oikein, koira tekee oikein.

Tälle syksyä pitää vielä päästä epiksiin harjoittelemaan ja haistelemaan kisafiilistä. Viikonloppuna olisi oman seuran epikset virallisten yhteydessä, mutta olen pari päivää ollut flunssainen, niin osallistumista niihin skaboihin pitää vielä miettiä.

Rataharjoitusten jälkeen otettiin vielä keinua. Nerppu alkuun vähän empi, mutta nerppumaiseen tapaan mennä hurjasteli kohta keinua jo kovalla vauhdilla itsekseen. Vielä ei päästetä keinua kokonaan rämähtämään, vaan kouluttaja avustaa keinun toisessa päässä.Kesäkauden treenit loppuivat siis tähän, mutta ensi keskiviikkona meillä on treenit taas, samaan aikaan ja saman kouluttajan kanssa. Lisää treeniraapustelua agista luvassa siis ensiviikolla :))
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti