tiistai 10. maaliskuuta 2009

Tokoilut Hyrrän kanssa

Kevät alkaa pikkuhiljaa tehdä tuloaan ja meikäläisen treeni-innostus palailla :) Jade, uudelta lempinimeltään Hyrrä-Häkkyrä, pääsee taas harjoittelemaan keskittymistä...!

Jaden kanssa ollaan treenailtu lenkeillä ohimennen tokojuttuja. ALO-liikkeet ovat hanskassa, erityisesti jäävät liikkeet ovat mukavan näpsäkät. AVO:sta ollaan treenattu luoksetulon pysäytystä, noutoa ja kaukoja, VOI:sta kaukoja ja ruudun alkeita. Suunnitelmissa ottaa ohjelmaan myös tunnarin treenaaminen.

Seuraamiseen olen saanut potkua ihan sillä, että olen jaksanut nostaa virettä leikittämällä ennen suoritusta. Olen tosi laiska virittelemään, kun Jadella kuitenkin on omasta takaa hirveästi energiaa ja intoa tehdä hommia, mutta seuraamisessa se ei näy ja vire hiipuu, kontakti tippuu - haahuilu alkaa. Nyt ollaan otettu taas lyhyttä, napakkaa seuraamista ja tosiaan viritelty koira vähän ylikin ennen suoritusta - jolloin kyllä painaa jalkaan ja hiukan poikittaa, mutta ainakin kontakti on kunnossa ;)
Kaukoissa meille on tullut taas sama vanha ongelma. Jii ei kestä käsimerkkejä. Pelkillä suullisilla käskyillä pysyy hievahtamatta paikallaan ja suorittaa niin AVO:n kuin VOI:n kaukot hienosti, mutta kun otetaan käsimerkki mukaan, koira liikkuu eteenpäin muutaman sentin joka vaihdolla. Takapalkan kanssa kestää vienot käsimerkit.

AVO:n muut liikkeet ovat kunnossa, hyppyä ei olla harjoiteltu ja luoksetulon pysäytystä satunnaisesti, koska en halua Jaden alkavan ennakoimaan ALO-luoksetulossa sitä.

Häiriötreeniä tuo Hyrrä kaipaa taas :) Pitkän löhöilyloman jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Hyrrän tokoilupyöritykset ovat kaikesta päätellen hyvällä mallilla. :D Tunnaria ja ruutua teijän kantsii tosiaan iliman muuta jo ottaa treeniohojelmaan, että tullee vähän vaihtelua. Monesti koirat tykkääkin vauhdikkaista liikkeistä (ruutu, ohjattu nouto) kovasti. Treenifiilistä parasta toivon ma teille ja meille!

  VastaaPoista
 2. Ainaskin minusta tuntuu siltä, että on hyvällä mallilla :)

  Ruudun ideaa meidän pitää vielä terästää, pitänee ottaa naksu siihen avuksi.

  Ei nuo meidän liikkeet ehkä jääviä lukuunottammatta mitään kympin luokkaa ole, mutta sellaisia tasaisen hyviä. Vielä häiriöt päälle ja varmuutta toistoilla, niin avot! ;) AVO-hyppyä ei olla kyllä otettu, ja ALO-hyppyä ei siis pitkään aikaan.

  Kokeita katsellaan sitten kaikessa rauhassa, riippuu ihan miten saadaan Hyrriksen kanssa treenailtua.

  Noista tunnarikapuloista vielä, tyhmä kysymys. Tehdäänkö ne itse vai ostetaan?

  VastaaPoista
 3. joo, ei näy mullakaan koulun koneella Tn blogin kuvat, tiedä sit miksi (kuvat tosin on alkujaan kuvablogi.comissa, joten se ilmeisesti on jotenkin syynä..?) :/
  juu pistähän infoa siit gallerian yhteisöstä, vähän tylsä siellä yksinään on kökkiä :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos peukutuksista! Katotaan miten tulee käymään...

  VastaaPoista