sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Opettelen käyttämään digijärkkäriäni, OSA 1

Tänään käytiin ottamassa muotokuvia koirista Vihiluodossa Pohjoisen Belgien valokuvauskurssilla. Pilvinen sää toi omat haasteensa kuvaamiseen, ja varsinkin mustasta belgistä oli hankala saada onnistunutta kuvaa tällä kelillä.

Kotona katselin kuvat läpi ja aloin heti bongailla virheitä niistä. Ne harvat jotenkuten sopivasti valoittuneetkin kuvat olivatkin sitten niitä, joissa oli kaikkea muuta pientä vialla. Ainakin huomasi miten vaikeaa täydellistä muotokuvaa onkin saada ja monesti jää jokin yksityiskohta huomaamatta kuvatessa.

Hipan kuvat ovat kauttaaltaan aika tummia. Lisäilin niihin hieman valoa ja rajasin vähän tiukemmin, mutta en juuri muuta osannut kuvankäsittelyohjelmalla kuville tehdä. Itseäni häiritsee kahdessa ylläolevassa kuvassa puiden latvat, joista ei saa selvää mitä ne oikeastaan ovat (jos ei tiedä ;) ja ylimmässä kuvassa Hipan häntä, joka jää lyhyeksi töpöksi.

Alla olevassa kuvassa taas taustalla on liikaa, eikä Hipan asentokaan ole paras mahdollinen. Valoitukseltaan tämä on varmaan onnistunein...!

Poppasen kuvat näyttivät kameran näytöllä melko mukavilta, mutta ovat kuitenkin todella tummia. Kivi näyttäisi tarkentuneen paremmin kuin koira...? ;) Näissä taustalla olevat puut kuitenkin tunnistaa puiksi. Asettelu on suht onnistunut, valoa ei vain ole tarpeeksi.

Alemmassa kuvassa koiran katseelle olisi voinut jättää enemmän tilaa.

Yksi pääkuva alla. Tumma, mutta melko tarkka. Tausta täysin palanut puhki. Silti jotenkin tykkään tästä.

Judosta (Taiga Doo's Don Juan) kaksi profiilia. Kumpikin rajattu aika tiukasti ja alemmassa tausta taas aika ylivalottunut.

Loppuun päivän onnistunein koirakuva! Ja vielä ihan omilla säädöillä...!

7 kommenttia:

 1. Hei, näähän ratkaisit ongelman: Seuraavalla kerralla nostetaan koirat puunoksalle - ja ei kun kuvvaamaan! 8) Oli kyllä _hankalaa/mahdotonta_ saada Popsusta fotoja! :( Tule apuun Sari!!!!! :oD Nuo Hippa kuvat on minusta ihan kivoja. Puhkipalaneista valkoista yms. emme välitä. Popsu kuvakin on hauska! :) Pitää käydä tarkemmin läpi omiakin kuvia tältä päivältä, kunhan ärsyyntymiseltäni jaksan taas koskea kameraan, tuohon helvetinkoneeseen. ;-)

  VastaaPoista
 2. Idea numero 2: Jos sutisimme valkoista maalia Jattusen ja Poppiksen turkkiin? Ehkä silloin pääsisimme noin onnistuneeseen lopputulokseen kuin tuossa alimmassa kuvassa. =:D

  VastaaPoista
 3. Joo, vika on kyllä kuvauskohteissa, ei kuvaajissa ;)

  Valkoista maalia vaan ostamaan ja koirat oksille riippumaan, niin hyvä tulee...! Tai ehkä me tilataan vaan sitä auringonvaloa ens kerralle...? ;)

  VastaaPoista
 4. Vuodatuksen loppuhuipennus kirvoitti naurun...
  Kovalla kritiikillä olen omia kuvia katsonut. Paljon virheitä löytyy, mutta jospa niistä oppisi jotain. Käsisäädöllä kuvaaminen vaatii paaaljon harjoittelua ; )

  VastaaPoista
 5. Jep, ja sitä kärsivällisyyttä vielä värkkäillä niitä säätöjä - tulee niin helposti lipsuttua automatiikan puolelle ;)

  VastaaPoista
 6. Jos tuota "Nallen kanssa puuhailua"-artikkelia tarkotat niin siinä kuvassa pitäis 3 belgiä näkyä :) Siinä pitäisi olla Zorro-gronttu (Temparnillo Dizzy Talk), Rinsessa-trevu (No-How Up To You) ja 7kk vanha Regina-trevu (No-How Who Knows)eli kyllä sieltä belgejä löytyy :)

  VastaaPoista
 7. Vähänkö hienoja kuvia, miten sää noista keksiit jotain valittamista muka?! o.0 :'D

  VastaaPoista