lauantai 29. lokakuuta 2011

ToToa

Torstain tokot (ToTot) lyhyesti ja ytimekkäästi, niinkuin tässä blogissa tapana on. Tokoiluseurana meillä oli Bamse ja Poppis, ja Paulalta sainkin hyviä vinkkejä luoksetulon stoppeihin.

Alkuun naksuttelin kontaktia. Siitä lähdin ottamaan muutaman seuraamispätkän, ja otettiin paljon käännöksiä vasempaan ja sitä takapään käyttöä muutenkin harjoiteltiin. Palkkaus myös nopeista täyskäännöksistä.

Sitten paikallaolo pitkällä välimatkalla ja itse liikuin ja olin välillä selinpäin Nerppuun. Tällä hain vähän erilaisuutta siihen tavis alo-paikallaoloon. Ihan sama missä olen ja miten olen, mutta paikalla pysytään. Pari minuuttia kesto ja hyvin pysyi.

Sitten hyppyä. Pari ALO-hyppyä, jonka jälkeen harjoiteltiin AVO-hyppyä niin, että jätin koiran istumaan ja tänne käskyllä luokse eteen istumaan. Tuota pitää vielä harkita, että pidänkö käskyn "tänne" vai vaihdanko sen esim. "hyppää"-käskyksi, jos vaikka kokeessa koira sattuisi hypyn jälkeen olemaan liian vinossa estettä päin ja kiertäisi "tänne"-käskyllä... Pitää myös harjoitella seisomisesta istumista kaukokäskyinä, ilman käsimerkkiä.

Sen jälkeen ruutuun kolme kertaa, jonka jälkeen vauhtinoutoa ja kapulan pitämistä. Juoksin itse kapulan kanssa, koira rinnalla ja nakkasin ja vauhtia löytyi noutoon kummasti. Edes hiekkainen kapula ei ällöttänyt. Palautus eteen, muutaman sekuntin pitäminen ennen kuin otan kapulan. Sen jälkeen annoin kapulan takaisin muutamaksi sekunniksi ja sitten iso palkka. Tuota pitämistä pitää harjoitella erikseenkin ja sitten vauhdikasta palautusta ilman painostavaa "pakkopitämistä" myös.

Noutojen välillä leikittiin patukalla ja sekin innosti kapulan nopeaan hakemiseen. Oikein iloisia ja nopeita noutoja.

Sitten paikallaolo istuen 1 min ja loppuun niitä luoksetulon stoppeja. Ohjeiksi saatiin, että tehdään jatkossa paljon läpijuoksuja, että saadaan vauhti pidettyä luoksetulossa ja jotta Nera ei ennakoisi pysäytystä. Treenaillaan stoppeja myös putken ja kiertämisen avulla.

KIITOS treeniseurasta Pamu & Pop! :)

Taiga Doo's F-pentu kirmailemassa

Pentujakin nähtiin, kun treenejä ennen rapsuttelin vähän Jennin 8kk ikäistä tervutyttö Herttaa, joka oli todella suloinen ja reipas koiralapsi, ja eilen kävin katsomassa Taiga Doo's G-poikaa, 4-viikon ikäistä shelttipienokaista.

2 kommenttia:

  1. Pistetäänpä totot vetämään toisenkin kerran. :oD

    VastaaPoista
  2. Juu, mikäs se parempaa kuin pieni uhkapeli :D

    VastaaPoista