tiistai 11. lokakuuta 2011

AVO-pohdintaa

Tällä viikolla ollaan vähän katsasteltu millä mallilla meidän AVO-jutut oikeastaan on ja mihin treeneissä pitäisi keskittyä.

Paikallaolo: Lisää varmuutta paikallaoloon loppupalkan kanssa, pikkuhiljaa lisätään vaikeutta eli käyn piilossa ja palaan palkkaamaan koiraa. Tässä meillä on varmasti eniten tekemistä.

Seuraaminen: Seuraa tosi hyvin, kunhan saan viriteltyä oikein. Siihen virittelyyn ja palkkaamiseen pitääkin kiinnittää huomiota, vaihdella palkkaa monipuolisesti ja yllättäen.

Jäävät: Liikkeestä seisominen on hyvä ja kestää sen, että palatessani kävelen taakse tai vaikka ympärikin. Tätä on harjoiteltu jäävissä alusta asti. Liikkeestä maahanmenoon tarvitaan nopeutta ja varmuutta, siihen pitää keksiä parempi tapa palkata...

Luoksetulon stoppi: Käsimerkin ja suullisen käskyn kanssa toimii tosi hyvin. Tätä aletaan varmaan treenailla takapalkan kanssa ja sitten häivyttämään joko käskyä tai käsimerkkiä pois.

Nouto: Noutaa hyvin nopeasti ja iloisesti, tulee eteen perusasentoon. Huono (kevyt) ote kapulasta, ei malttaisi pitää suussa luovuttaessa. Eli treenataan sitä kapulan pitämistä. Tähän ollaankin saatu jo hyviä vinkkejä treeneissä.

Kaukokäskyt: Ihan hyvällä mallilla. Kovassa häiriössä en ole vielä ottanut pitkällä etäisyydellä, mutta kotona/lenkillä toimii ihan hyvin parin metrin etäisyydellä. Tekee nopeahkot, varmat vaihdot, liikkumatta eteen/taakse. Pikkuhiljaa lisätään vaikeustasoa tässäkin. Mietin vielä takapalkan kokeilua tässä.

Hyppy: Ihan alussa. Olen hyppyyttänyt edestakaisin, pyytämättä istumaan. Opetellaan ensin tuo palaaminen hypäten ja lopussa lisätään istuminen siihen.


Unohdinko jotain...? ;) Kokeeseen mennään keväällä, riippuen tietenkin ihan siitä miten edistytään. Epiksiin voidaan mennä kokeilemaan vähän keskeneräistenkin liikkeiden kanssa, mutta kokeeseen vien mielelläni vain "valmiin" koiran, joka ainakin teoriassa tietää mitä siltä odotetaan :D

En ole kokonaan haudannut ajatusta jatkaa ALO-luokassa vielä muutaman kokeen verran, mutta treeneissä tosiaan keskityään jatkossa enemmän AVO-juttuihin. Katsotaan sitten kokeen lähestyessä mihin luokkaan ilmoitan Nerpun.


ALO- ja AVO-juttujen lisäksi harjoitellaan tunnaria ja ruutua, sekä ohjatun noudon alkeita. Pysyypähän treenit mielenkiintoisina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti