tiistai 18. lokakuuta 2011

Taitava!

Eilen KAS:sin treeneissä meidän ohjelmassa oli mm. paikallaoloa, luoksetulon stoppia, kaukoja, hyppyä ja koemaista treeniä. Oli tosi kivat treenit ja aina kiva huomata miten ollaan edistytty joissain asioissa.

Aloitettiin paikallaololla. Kävin piilossa (tosin en malttanut olla piilossa kauan) muutaman kerran, palkaten koiraa välillä. Nera ei näyttänyt pitävän kovinkaan kummallisena sitä, että ohjaaja kyykistelee ja kurkistelee aidan takana, joten tästä on hyvä lähteä rakentamaan piilopaikallaoloa varmaksi :) Nera jonkin verran alkoi haistella maata jättäessäni sen yhden palkkauksen jälkeen, ja siihen sainkin vinkiksi tehdä nopeita, yllättäviä palkkauksia, jotta koiran mielenkiinto pysyisi minussa koko ajan.

Otin myös lyhyen paikallaolon istuen.

Sitten treenattiin luoksetulon pysähdystä siivekkeen kiertämisen avulla. Ihan uusi idea minulle, ja koirallekin tuo kiertäminen oli outo juttu. Toki se osaa kepit kiertää ja siinä yhteydessä käsky "kierrä" on tuttu, mutta tässä Nerppu suunnitteli selkeästi siivekkeen yli hyppäämistä koko ajan. No naksutellen asiaa opeteltiin ja opetellaan lisää kotosalla tuota tavaroiden kiertämistä liikkeenä. Ideanahan tässä on se, ettei koira yhdistä aina luoksetuloon tuota pysähtymistä.

Loppuun treenattiin koemaista tilannetta. Jokainen valitsi kaksi liikettä, jotka tehtiin käskytettynä ja "tuomarin" läsnäollessa. Palkkaus samalla tavalla, kuin mitä aikoo kokeessa tehdä. Todella hyvä treeni! Valitsin Neralle ne varmimmat liikkeet, eli luoksetulon ja liikkeestä seisomisen. Luoksetulon suoraan eteen, koska en halua Neran ennakoivan sivulletuloa kokeessa. Palkkauskin onnistui ihan jees; ehkä repulle olisi pitänyt suunnata vikkelämmin, mutta uskon, että asiayhteys tuli Nerpullekin selväksi (=liikkeiden jälkeen loppupalkka). Eikä loppupalkka mikään uusi juttu olekaan. Itse liikkeet sujuivat kivasti. Liikkeestä seisomisen olisi voinut kyllä tehdä AVO-liikkeenä.

Neiti Karvaton

Itseksemme treenailimme loppuja liikkeistä. Kaukot otin parin metrin etäisyydellä. Käsky jättäessäni koiran on "odota", ei "paikka" niinkuin luoksetulossa. Muuten meni todella hyvin, mutta ensimmäisen ma-is vaihtoon tarvitsi toisen käskyn. Loput vaihdot menivät nopeasti ja erittäin tyytyväinen olen siihen, ettei koira liikahdakaan vaihtoja tehdessään eteen/taakse.

Hyppyä otin ALO-hyppynä ja sitten AVO-hyppyä niin, että käskin koiran istumaan esteen toiselle puolella ja sieltä käskyllä "hyppy" ohjasin koiran eteen istumaan. Kertaakaan ei tarvinnut antaa kaksoiskäskyä, ja kerran Nerppuli suoritti omatoimisen hypyn ;) Toki innostamisen ja palkkaamisen kanssa saa olla tarkkana, ettei tule tavaksi tuollainen omatoimisuus.

Otin pari liikkeestä maahanmenoa ja seisomista AVO-tyyliin. Molemmat ihan kelpo suorituksia. Paikallaan seisomista otin muutamaan otteeseen muutenkin, kävelin koiran taakse, naksuttelin ja viereen palkkaamaan.

Muuta emme tainneetkaan ottaa tällä kertaa. Nerpun vire oli koko treenin ajan hyvä ja pysyi hyvänä myös ennen "koesuoritusta" ja sen aikana. Viikonloppuna tarkoituksena on laatia treenisuunnitelma loppusyksyksi, niin ei tule liikaa samoja juttuja jankattua ja muistaa keskittyä niiden "pikkuvikojenkin" hiomiseen.

Tällä viikolla jatkamme vielä tokoilun merkeissä torstaina, jolloin teemme pikapyrähdyksen hallille ennen muiden ohjattuja treenejä, ja lauantaina (mikäli kotosalla ollaan) menen Hanna Helmisen tokokurssille kuunteluoppilaaksi. Voi olla mielenkiintoinen kurssi! :)

1 kommentti:

  1. Meidän blogissa on pieni haaste teille, käy kurkkaamassa! ;)

    VastaaPoista