lauantai 8. lokakuuta 2011

Go Nerppu, go Nerppu...!

Ensimmäinen virallinen tokokoe takanapäin :) Hieman vielä kädet tärisee, mutta ei niin pahasti, etteikö voisi naputella pienen raportin kokeesta...

Nerppu oli ihan kivassa vireessä. Vapaana seuraamisessa se jätätti ja hieman haahuili, mutta muuten teki aikalailla oman tasonsa mukaan. Ohjaajaa jännitti pirusti, mutta hengissä selvittiin ja sehän on pääasia ;) Huomasin, ettei virheisiinkään kukaan kuole. Tuo oma jännittäminen vaikutti varmasti Neran seuraamiseen, mutta muuten belgitytteli teki iloisesti hommia. 

Tuomarina oli Veijo Kinnunen, tosi kiva ja kiltti setä, joka pariinkin otteeseen totesi Nerpun olevan hieno koira :) Tuollaiselta konkarituomarilta on mukava kuulla sellaista palautetta. 

Sitten osa-alueisiin ja pisteisiin:

Luoksepäästävyys 10 
Nousi seisomaan häntä heiluen.

Paikallamakuu 10
Elämäni pisimmät kaksi minuuttia :D Hyvin Nerppu pötkötteli, katseli vähän kaikkea, mutta vaikutti rauhalliselta.

Seuraaminen kytkettynä 10
Kiva suoritus. 

Seuraaminen vapaana 7½
Tässä haahuili hieman, jätätti... Huono. Syykin on selvä, mutta siitä lisää kirjoituksen "mitä tästä opimme"-osiossa ;)

Liikkeestä maahanmeno 9
Koira hidasteli ja ohjaaja hidasteli , kuului tuomarikommentti. Mää oon vaan tyytyväinen, että meni maahan ekalla käskyllä. 

Luoksetulo 10
Nerppumainen, iloinen ja vauhdikas.

Liikkeestä seisominen 8½
Tämän piti olla meidän hyvä jäävä liike, se varma nakki. Mutta Nera lähti seuraamaan hiukan huonosti ja jäi seisomaan vinoon. Pysähtyi kyllä mielestäni tosi hyvin ja hyvin seisoi paikallaan.

Estehyppy 10
Liike, josta näin painajaisia ennen koetta ;) Hieno suoritus, ei mitään valittamista.

Kokonaisvaikutus 10
En kuollaksenikaan muista mitkä oli perustelut, mutta kovin moni koirakko ei 10 saanut tästä, eli jotain hyvää meissä täytyi olla ;)

Pistemäärä 185, 1-tulos ja KP. Sijoitus 1/9.


JEEEE :D Saatiin ruusukkeetkin, joten pakko Nerppu on laittaa poseeraamaan niiden kanssa valokuvaa varten. Pokaalia en hoksannut hakea, joten meidän on tyytyminen M&M-lahjakorttiin ;) Pisteiden valossa hienosti meni ja pakko olla tosi tyytyväinen meidän onnistumisiin, kuten hyppyyn, luoksetuloon ja hihnassa seuraamiseen. 

Sitten vähän pohdintaa ja muistettavaa ensi koetta varten: koiraa saa palkata kehuin liikkeiden välissä. Nera oli varmasti  ihmeissään, kun en tajunnut/muistanut kehua iloisesti liikkeiden jälkeen. Koiraa voi myös vähän innostaa ennen seuraavaa liikettä sillä kehumisella; tämäkin unohtui ohjaajalta. Sen takia varmastikin tuo vapaana seuraaminen meni sellaiseksi haahuiluksi, kun en ollenkaan innostanut liikkeiden välissä ja takana oli jo pitkät pätkät seuraamista hihnassa. Itse seuraamisessa tuskin on syy, vaan juurikin siinä palkattomuudessa ja edellisen seuraamispätkän jälkeen Nerppu ei ihan jaksanut olla skarppina. Jos liikkeet olisivat olleet toisinpäin, vapaana seuraaminen olisi varmasti sujunut hienosti. 

Eli treenattavaa siinä palkattomuudessa tai pikemminkin palkan vaihtelussa. Välillä treeneissäkin hienosta suorituksesta palkaksi kunnot kehut ja rapsutukset. 

Ja ohjaaja pitää mielessä, ettei virheisiin todellakaan kuole, vaan muistaa hengittää jatkossakin ;) Eiköhän me näillä eväillä jatketa kohti seuraavaa koetta. Siitä, milloin se seuraava koe on, en ole vielä ihan varma. Alkuperäinen suunnitelma oli kisata ALO:ssa yhden ykköstuloksen verran ja siirtyä sitten AVO:on. Mutta saa nyt nähdä mitä keksitään seuraavaksi. AVO-jutut on ihan vaiheessa, vaikkakin osa liikkeistä lupaavasti vaiheessa... :D

Hyvä Nerppu...! 

9 kommenttia:

 1. Wau, paljon onnea Elina! Jännittämisestä huolimatta hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon !!! Hieno tulos ja kyllä Nera minusta on näyttänytkin tosi hienosti sun käskyjä seuraavan , kun teidän touhuja olen katsellut.
  Hienoa ja jatkoa seuraa :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä dogi sulla, molemmat tottelee hyvin. Pahkakosken areenalla tullut paljon seurattua. terv. toinen anonyymi

  VastaaPoista
 4. Kiitos Vuokko ja anonyymit :) Kyllä Nerpusta taitaa tokokoira tulla isona...!

  Ja kiitokset anonyymeille Pahkakosken treenikentästä ja hyppyesteestä, jolla on ahkerasti harjoiteltu aina tilaisuuden tullen! :D

  VastaaPoista
 5. Onnea teillekin vielä tätäkin kautta! :)

  VastaaPoista
 6. Sylintäydeltä onnea Eppuli ja Nerppuli! <3 Koe meni minusta aivan nappiin. Tosi tasaista työtä liikkeessä ku liikkeessä. Oon niin ylpeä teistä. :)

  PS. Mikä sua siinä paik.olossa jännitti? Pamsehan oli siinä vieressä turvana. :oD

  VastaaPoista
 7. Kiitos Jenna ja Bamse!

  2 minuuttia on vaan pitkä aika tuijotella omaa koiraa :D Se on mun hermoparoille LIIAN pitkä aika... Onneksi avoimessa ei tarvii katsoa omaa koiraa, vaan saa lusmuilla piilossa ;)

  VastaaPoista
 8. Roppakaupalla onnea sekä koiralle että ohjaajalle! Hienoa!!!

  VastaaPoista