lauantai 20. kesäkuuta 2009

Pennullista elämää

Pari ensimmäistä päivää pennullista elämää takanapäin :) Yhteiselomme on alkanut sujumaan ihan mukavasti.

Eilen Jade ja Nera leikkivätkin jo kovasti keskenään. Jade osaa leikkiä pennun kanssa rauhallisesti, mutta osaa kyllä täpäkästi sanoa myös milloin Neran käytös ei ole oikein sopivaa. Pentu ei saa hyppiä Jaden päälle, eikä häiritä Jadea, kun tämä nukkuu. Silloin pieni ärähdys tai matala murina karkottaa pennun kyllä tehokkaasti. Nera saa kulkea kämpässä ihan vapaasti, eikä Jade vartioi lelujaan siltä - kaikki on vapaata riistaa. Ja Nerahan leikkii...! Hurjat ärripurrit ja painimatsit saadaan aikaiseksi parhaiten ison nallen kanssa. Jade ei ole koskaan ollut nallesta kovin kiinnostunut, mutta Nera raahaa nallea pitkin kämppää ja välillä nukkuukin sen kainalossa ;)

Nera on tavannut jo kymmeniä ihmisiä ulkoillessamme. Harva kulkee ohitse pysähtymättä juttelemaan ja rapsuttelemaan pentua. Ja kaikki ihmiset ovat Nerasta ihan ihania. Nera suorastaan syöksyy kaikkien syliin pieni siimahäntä vipattaen :) Lapset ovat Nerasta kaikista ihanimpia - ja Nera lapsista.

Metsässäkin ollaan käyty jo pariin kertaan. Nera on ehtinyt uimaankin - suossa :P Suokylpy tarkoitti sitten myös ekaa pesua, ja sekin sujui vastalauseitta.

Tänään Nera pääsi väläyttämään jo jäljestystaitojaan, kun palasimme samaa polkua takaisin metsästä kotiin päin ja Nera nenä maassa viiletti menemään jälkiämme. Ensi viikolla päästäänkin sitten jo kokeilemaan makkarajälkeä. Sen verran ahne tuo kakara on, että makkarajälki saattaisi olla pennusta aika pop :)

Muutenkin Neran kotiutuminen on sujunut hyvin. Ruoka on maistunut, kuten leikki ja unikin. Alkuun Nera ja Jade saavat nukkua pentuportin vastakkaisilla puolilla. Näin taataan Jadellekin ne arvokkaat lepohetket, ilman pentua...!

11 kommenttia:

 1. Hyvää Juhannusta teillekin ja paljon paljon rapsutuksia Jadelle ja (varsinkin uudelle tulokkaalle) Neralle!

  Vitsi alkaa tulla vähän pentukuumetta itsellekin, kun noita Neran ylisöpöjä kuvia katsoo, ja kun lukee teidän elämästä. On ne pennut niin ihania! Harmi vaan että se pentuaika kestää niin vähän aikaa... :)

  VastaaPoista
 2. Tavallaan pentuaika on ihanaa ja toisaalta sitä odottaa jo (kahden päivän jälkeen) ihan innolla, että päästään eroon pissapapereista :P

  Hauskan oloinen pentu Nera kyllä on...! Ei sitä voi oikein hymyilemättä katsoa :)

  Hauskaa Jussia teillekin!

  VastaaPoista
 3. Meillä ei Iitun ärinät vaikuta Tildaan lainkaan, vaan juoksee uudelleen niskaan kiinni. Nyt on sitten porukat on vihdoin rajoittanut ne niin, että Tildalla on tilaa keittiössä temmeltää.

  VastaaPoista
 4. Hyvä kuulla, et oot tykänny bloggerista (: Kiitoksia linkin muuttelusta! Ulkoasuhan on ihan sellainen valmis bloggerin sivupohja, bannerikuvan vain vaihtelin mieleiseksi ;) Tykkään muute kans tästä teijän blogin ulkoasusta, vaikka onkin näin simppeli, ehkä just siks :D Hauskaa jussia ja rapsuja koirille!

  VastaaPoista
 5. Voi,että pikku-Nera on valloittava!toimelias ja rohkea pentu.=)Onnea nyt vielä kerran uudesta tulokkaasta ja paljon hyviö hetkiä pentuarkeen.

  VastaaPoista
 6. Heh, pehmolelu on täälläkin pop. Tuiskulla on herra Leijona, joka on ihan kaikista paras lelu kun sen kanssa voi painia. Ja siitä voi hyvin seurata pennun kasvua kun pehmoeläin pienenee ja pienenee ja pienenee pentuun verrattuna. Äkkiä alkaa Neran jäljestysreenit, siitä tulee varmaan isona ihan huippu nenänkäyttäjä.

  VastaaPoista
 7. Ihaneja kuveja :) nerppanokka oli hassu ja menas syyä mun nokan :O pittää tillin kanssa tulla ens kerralla käymään :) tilli tykkää penikasta ;P

  VastaaPoista
 8. Nerppu on niin söötti! <3 Hienoa, että Jade ja Nera ovat löytäneet yhteisen sävelen. Mukavaa meininkiä kaksikolle myös jatkossa!

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia kiitoksia :-) Sulla onkin aivan ihastuttavat koiruudet täällä! Mikä kamera sulla on muuten? Hei, jos erkkarissa satut bongaamaan meitä, tule ihmeessä vetämään hihasta! :>

  Hyvät kesän jatkot teille

  VastaaPoista
 10. Sari&amp;Dii&amp;Duu23. kesäkuuta 2009 klo 17.10

  Onnittelut vielä Nera-pennelistä!
  Lisää vaan ihquja pentukuvia tänne : )...olisi mukavaa jossain nähdäkin pentusta!

  VastaaPoista
 11. Selja, minulla on Nikon D40-järkkäri, jolla yritän kuvailla vauhdikasta kaksikkoa, vaihtelevin tuloksin ;)

  Ihan varma en ole vielä erkkarireissusta, mutta jos pääsemme paikan päälle, yritän bongailla teidät :)

  Sari, tervetuloa pentua rapsuttelemaan! Olemme aika paljon mökillä nyt kesäloman aikana, mutta kaupungissakin aina välillä :)

  VastaaPoista