sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Jaden ja Neran tokotukset

Tokoilut Jaden ja Nerpun kanssa iltasella yliopistolla.

Jade aloitti tokoilut seuraamisilla, jotka sujuivat ihan hyvin. Ehkä hivenen löysät täyskäännökset, mutta muuten piti kontaktia ja paikan ok.

Jäävät olivat myöskin hyvät, maahanmeno varsinkin tosi nopea. Seisomisessa jäi mielestäni paikoilleen, eikä ottanut askelia perään.

Kaukot. Istu-maahan onnistui ihan hyvin. Jostain syystä, kun otin seisomisen mukaan siihen, istuessa tuli eteenpäin. Maahan-seiso vaihdot olivat hyviä.

Luoksepäästävyys ryhmäliikkeenä ok. Paikallaolo ryhmäliikkeenä ok, vaikkakin Jademaiseen tapaan katseli ympärille mitä missäkin tapahtuu.

Nouto X 3 onnistuivat hyvin. Jaden lempijuttuja. Olisi saanut palauttaa kapulan suoremmin - kaarsi kapulan kanssa ennen kuin tuli eteen istumaan, mutta vauhti oli hyvä mennessä ja palatessa.

Ruutukin onnistui hyvin kolme ensimmäistä lähetystä. Viimeisellä toi iloisesti ruutualustan minulle.

Sitten kokeiltiin metallia. Sitä ollaan kotosalla kokeiltu pariin otteeseen ja vaikka se on Jadesta tosi inhottava, Jade on sen nostanut. Tänään kapula ei noussut sitten millään, joten otettiin kapulan pitämistä.

Seuraavaksi Nerppu-Kirppu tokoilemaan...!


Neran kanssa otimme samoja juttuja kuin viimeksi: istumista, maahanmenoa, luoksetuloa, leikkimistä. Tällä kertaa Nerppu ei edes huomannut heti, että paikalla on tokoilemassa muitakin koiria. Sen verran kovasti lihapullapalkka kiinnosti.

Luoksetulossa tulee jo eteen istumaan, tietystikin hivenen avustettuna. Samoin maahanmenossa käsiapu.

Leikittiin uudella vetolelulla (kiitos Pamu!!!) ja harjoiteltiin myös irti-käskyä siinä leikin lomassa.

Nopeasti Nera oppii kaikennäköistä: se on ahne ja sillä on saalisviettiä, joten palkkaaminen on helppoa. Tokoilu on lähinnä leikkimistä vielä, mutta siinähän se idea alkaa kyteä pikkukoiran päässä. Tokon salaisuudethan selvisivät Nerpulle jo viime kerralla - siitä voi lukea lisää täällä :)

1 kommentti:

  1. Nerppu-kirppu oli aikas pätevänä tokotreeneissä! Siitä se pikkukoiran matka tokoilun ja makupalojen popsimisen maailmaan alkaa... Popsulta terkut pienelle leikkikamulle sekä anteeksipyyntö, kun pikkuinen lenteli välillä Popsun selästä mukkelismakkelis nurmikolle. ;-)

    VastaaPoista