torstai 8. tammikuuta 2009

Näyttelyvuosi käyntiin!Lauantaina startataan näyttelyvuosi perinteisesti Kajaanissa. Tuomarimuutoksen takia suurin osa Taiga Doo's-koirista jää pois, mutta me olemme menossa Jaden kanssa paikanpäälle näillä näkymin. Kirsti Louhi pitänee isommista nartuista kuin mitä Jade on, mutta menemme treenailemaan esiintymistä pitkästä aikaa... Lähinnä siis esittäjälle treeniä, minulle.

Kajaanin jälkeen suunnitelmat ovat vielä avoinna. Lähiseudun ryhmänäyttelyt saattavat jäädä väliin, pitää katsoa millainen inspis on ja keitä noihin on lähdössä. Kiinnostava tuomarikin houkuttelee aina.

Varkauden KR-näyttelyssä olisi toukokuussa erikoistuomari August De Wilde. Erikoistuomareille mielelläni vien Jadea, on mielenkiintoista nähdä millaisia koiria erikoistuomarit arvostavat.

Kokkolan KV:ssa heinäkuussa on tuomarina Leif Ragnar Hjort, jolta Jade sai eka sertin ja cacibin. Leif tykkäsi Jaden tyypistä kovasti, kaikki oli erinomaista, vaikka karvaa ei ollut juuri nimeksikään. Jos saan jonkun innostumaan seuraksi, niin Kokkolassakin olisi kiva pistäytyä. Ylipäätänsä jossain muualla kuin näissä pohjoisen näyttelyissä, joissa on aina samat koirat vastassa, vaihtelun vuoksi.

Muitakin näytelmiä otetaan harkintaan, kuten esim. erkkari. Katsotaan myös, jos saisimme käytyä mutkan Ruotsin tai Norjan puolella cacibin metsästyksessä jossain vaiheessa vuotta.

Näyttelyissä käydään tänä vuonna todellakin inspis-pohjalta ja jos löytyy muita innokkaita matkaan.

Jade on nyt hyvässä karvassa, ei tosin täydessä turkissa. Joulun alla Saara oli sitä mieltä, että Jii on lihonut ja joululomalla ruoka-annoksia sitten vähennettiinkin (ainakin minä vähensin). Minusta vain tuntuu aina tuon turkin kanssa, että Jade "lihoo" viisi kiloa saadessaan karvat takaisin. Nyt kun se oli loppusyksystä täysin karvaton, se näytti niin pieneltä ja laihalta, että myönnän kyllä sortuneeni "lihotuskuurille" ;) Se on tuon turkin syytä...!

Seuraavia juoksuja odottelen kesäkuulle ja joten, jos vanhoilla metkuilla jatketaan Jade pudottanee karvat huhtikuussa.

Seuraavat päivitykset sitten näyttelyreissun jälkeen. Tsemppiä kaikille Kajaaniin suuntaaville! :)

3 kommenttia:

  1. Aiva ihime paikka kyllä tuo vuodatus nyt, en oo jaksanu siihe tutustua, ku on nii hidas. :P Muutto suunnitelmis bloggeriin olis joo...

    VastaaPoista
  2. No höp, höp Jade mitään lihonut ole? Varmasti Jaden paksu turkki hämää. Ainakin syksyllä, turkittomana, Jii oli minusta hyvinkin hoikan näköinen.

    VastaaPoista
  3. Minä pohdin samaa asiaa kahdesti vuodessa; karvojen lähdettyä mietin, että Jade on liian laiha. Karvojen tullessa takaisin se muuttuu paljon massavamman näköiseksi ja mietin, että se on lihonut :)

    VastaaPoista