torstai 29. tammikuuta 2009

Flunssaista pohdintaa viikon varrelta

Sain eilen sähköpostissa tiedon, että Kuivasjärven koirapuistossa olisi myrkkysyöttejä ja yksi koira olisi jo sellaiseen kuollut... Mikähän sairas tapaus tällaisia myrkkysyöttejä vapaa-ajallaan näpertää...? Mistä kumpuaa tällainen viha koiria kohtaan?

Voihan kyseessä olla huhukin. Näitähän aina liikkuu, eikä varmuutta tietoihin tule. Jaden kanssa oltiin kyseisessä puistossa viimeksi eilen aamulla, seurana meillä oli Pamu ja Poppanen. Koirat juoksentelivat ja leikkivät iloisina, me emännät keskityimme juoruilemaan, mutta toki sivusilmällä tuli katseltua koko ajan koirien telmimistä. Mitään ylimääräistä ei suuhun mennyt. Jadella ei tapana olekaan poimia maasta syötävää, ja jos joskus jotain ottaakin, pudottaa sen käskystä pois. Mutta tokihan tällaisen kuultuaan seuraa koiransa tekemisiä tarkemmin.

Me jatkamme puistoilua. Varmaan viikonloppuna jo tulee käytyä tuolla puistossa. Tarkistan kyllä ensin, ettei maassa näy mitään epäilyttävää. Meitähän ei kuitenkaan moisella pelotella, mutta huolellisemmaksi nämä uutiset minut saavat varmasti.

******

Tänään olenkin sitten sairastellut flunssaa kuumeisena kotona. Kävimme Jaden kanssa metsässä kävelyllä ja päästin Jiin vapaaksi hetkeksi. Mukava aamu, jos ei tokkuraista oloa lasketa mukaan ;)

Flunssan kourissa on aikaa surffailla netissä. Belgianpainajaiset on saanut uuden keskustelupalstan, jonne rekisteröidyin. Mukavaa belgiporinaa kaikille rodusta kiinnostuneille siis täällä.

Viikonlopuksi meillä ei sen kummempia suunnitelmia ole: koulutehtäviä tietokoneella ja muuta puuhastelua. Voisi jopa innostua ottamaan jotain tokoiluja tuon koiran kanssa, jos flunssa ei tästä pahene.

*****

Näyttelysäännöt käyttörotujen kohdalla näkyvät muuttuneen. Enää ei vaadita käyttötulosta kansaivälisen näyttelyvalion arvoon, ainostaan neljä cacibia, kolmesta eri maasta. Jaden kanssa tavoitteena on kyllä saada se käyttötuloskin jossain vaiheessa, mutta anon kyllä valionarvon ilman käyttötulosta, jos me nyt saadaan ne ulkomaan cacibit tässä kesällä/syksyllä. Katsotaan nyt miltä rahatilanne näyttää ja miten päästään noille näyttelyreissuille.

Monen mielestähän tämä on huono juttu käyttökoiraroduille. Itse en osaa sanoa onko se nyt niin huono juttu. Näyttelytulokset ovat vain näyttelytuloksia, käyttötulokset ovat sitten erikseen. Itse arvostan käyttötuloksia belgeillä ja minusta ideaalibelgistä on sekä näyttöön, että käyttöön. Kansainvälisen muotovalion arvo ei kerro minusta muuta kuin sen, että koira on ulkomuodoltaan rodulleen tyypillinen. Miksi siihen pitäisi käyttötulokset sotkea?

Tuo titteli olisi sitten siis Kansainvälinen muotovalio - Champion International de Beauté tai uusilla säännöillä Champion International d'Expositions.

Sellaista pohdintaa tällä kertaa! :)

10 kommenttia:

 1. Mä en tajua yhtään, mikä ihmisiä oikeen vaivaa kun moista (huhua?) laittaa liikkeelle ! Arghh, eikö eläimillä ole jo tarpeeksi kärsimystä?

  Koitappa parantua pian, ja mikäs kamera sulla olikaan? (: Upeita kuvia kerrassaan, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 2. Kaikenlaista tallaajaa mahtuu tähän maailmaan :(

  Kamerana on Nikon D40 järkkäri, putkena AF-S Nikkor 55-200. Kiitos kehuista ja paranemistoivotuksista :)

  VastaaPoista
 3. Moikkelis! Siis eikö KANS MVA tulekaan niin et on 2 Cacibia ja alo-koulari? Yritin kattoa kennelliiton sivulta, mut ainakin siellä on mun mielestä tää "vanha" säännös (Näyttelysäännöt 2008).

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen ollut samassa käsityksessä kuin Sari - mutta toisaalta en kyllä ole seurannut sääntöjen muuttumisia yms. ollenkaan. ;-)

  Sullekinko flunssa iski? :( Mullakin on ollut tänään aika tukkoinen olo. Onneksi mies on lenkittänyt koirat eikä ole tarvinnut tällä kertaa lähteä itse kuumeisena pakkaseen.

  Paranemisia! Ja terkkuja Jippulalle!

  T. Pamu ja co

  PS. Toivotaan tosiaan, että myrkkysyöttihomma ei pitäisi paikkaansa, vaan olisi kyse huhusta. Niitähän aina liikkuu.

  VastaaPoista
 5. Jep, säännöt on muuttuneet :) Tästä lähtien on noita CIB ja CIE-valioita.

  En tosiaan tiedä onko se huono vai hyvä juttu. Kyllähän käyttötulokset on tärkeitä, ja varmaan pian ihmisille jää nämä uudetkin lyhennykset mieleen.

  Tietysti, kun meillä ei vielä käyttötuloksia ole, niin tuo inttivalioituminen uudella tapaakin passaa vallan mainiosti.

  Koulussa tätä naputtelen, vaikka olo on vieläkin aika tukkoinen. Onneksi on viikonloppu edessä :D

  VastaaPoista
 6. Etsin sen Koiramme-lehden käsiin ja selkishän se asia, et siis vanha säännös Kansainvälinen muotovalio on edelleen voimassa mut lisäksi on tuo uusi Kansainvälinen Näyttelyvalio. Lykka till Jattuselle Cacib-metsästyksstä ; )

  VastaaPoista
 7. Jep, näin minäkin asian ymmärsin :) Saa nähdä milloin meillä on tarvittavat cacibit kasassa!

  VastaaPoista
 8. Taitaapi myrkytyshuhut olla totta. Asun itse alueella ja naapurini tuli varoittamaan, että jo kolme koiraa on kuollut. Todella harmillista :(

  Ja sinulla on kyllä käsittämättömän hienon näköinen koira! :D

  VastaaPoista
 9. Kamala juttu :( Pitääpä olla tarkkana tuolla kulkiessa!

  Jade kiittää kehuista :)

  VastaaPoista
 10. Vuokko, Lilli ja Nekku31. tammikuuta 2009 klo 9.26

  OKK:n sähköpostilistallakin oli viestiä Kuivasjärven koirapuiston myrkkysyöteistä. Onneksi on näitä eri tiedotuskanavia, joilla saadaan tietoa eteenpäin, mutta aina ei voi olla varma onko tosi kyseessä vaiko vain huhu :(
  Tarkkana täytyy kuitenkin koirien kanssa liikkuessa olla, meillä ainakin syövät heti, jos jotain syötäväksi kelpaavaa maasta löytävät :(

  Viime talven riesana oli kotimme lähimetsään ilmestyvät ruokajätökset; makkaraa, maksalaatikkoa, leipää, raakaa lihaa. Tänä talvena ei ole sitten onneksi pongattu yhtään jätöskasaa!

  VastaaPoista