sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Potilaan kuulumisia

Jaden toipuminen leikkauksesta on lähtenyt käyntiin suht hyvin. Se syö ja juo, vatsa toimii ja virtsankarkailua ei ole tässä vaiheessa ollut. Omasta mielestään on täysin kunnossa ja koiran levossa pitäminen on hiukan haasteellista, kun se lyö koko ajan leikkiasentoon "tehdään jotain!"-asenteella. Niitä äkkinäisiä, voimakkaita liikkeitä kun tulisi välttää.

Tänään Jadella oli epilepsiakohtaus. Viimeisin kohtaus oli toukokuun alussa (pitää vielä tarkistaa muistanko oikein). Hormonitoiminta on nyt varmasti aika sekaisin, ja koko sairastuminen+leikkaus on ollut stressaava kokemus. Kohtaus oli keskitasoa, itse kramppaus kesti pari minuuttia.


Kohtaus alkoi tuttuun tapaan, takajalat jäykistyivät ja Jade tuli eteeni istumaan kummallisessa asennossa. Yritin saada Jaden seisomaan, mutta takajalat painuvat pihdissä alas. Jade oksensi ja kramppasi pari minuuttia, runsaasti kuolaten. Sitten kouristelut laantuivat ja koira palasi tähän maailmaan. Heti kohtauksen jälkeen Jade kävi pissalla ja vaikutti ihan normaalilta. Sisälle tultuaan se kuolasi vielä ja läähätteli, eikä olisi malttanut jäädä omaan petiinsä rauhoittumaan. Menin lattialle sen viereen istumaan ja silittelin tovin ja Jade rauhoittui pikkuhiljaa.

Katsotaan tuleeko kohtauksia lisää näin leikkauksen "jälkioireina".

Tänään irrotan liimasiteen leikkaushaavan päältä. Itse side on siistin näköinen, joten haava ei todennäköisesti ole vuotanut tai märkinyt. Laitan sitten blogiin kuvan leikkausarvesta, pitäähän se muistoksi ottaa. 


2 kommenttia: