lauantai 22. syyskuuta 2012

Miljöö-kuvausta

Valokuvauskurssiaiheista porinaa tulossa.

Viime torstaina kurssilla aiheena oli miljöö-kuvaus ja tehtävän ottaa viiden kuvan sarja Tuirasta. Kuvat jäivät ikävä kyllä koulun koneelle, mutta ei niissä mitään ihmeellistä ollutkaan. En keksinyt mitään teemaa sarjalleni, enkä muutenkaan ollut kovin tyytyväinen otoksiin. Yritän muistaa ottaa kuvat tikulle ensikerralla jokatapauksessa, niin saan ne tänne blogiin talteen.

Kotitehtäväksi saatiin sama aihe, mijöö-kuvaus, viiden kuvan sarja. Muutama aihe minulla onkin mielessä, mutta katsotaan saanko niitä toteutettua. Tänään teen ensimmäisen kierroksen katselemassa mahdollisia kuvauspaikkoja ja makustelemassa teemoja.

Kuvissa saisi kuulemma mielellään olla ihmisiä ja opettajan mukaan kukaan ei omista kasvojaan - eli rohkeasti vain vieraitakin kuvaamaan. Itsestäni ajatus tuntuu hassulta. En viitsi kysyäkään keneltäkään vieraalta saako ottaa kuvia, koska en halua väkinäisiä poseerauksiakaan. Ja kuinka moni ventovieras ihminen edes suostuu kuvattavaksi noin vain?

Lavastetut kuvat voisivat olla yksi mielenkiintoinen mahdollisuus ja yksi reipas mallikin minulla voisi olla käytettävissä, mutta pitää nyt hioa noita ideoita ja miettiä sitä TEEMAA ensin. Valokuvaus kun ei aina olekaan niin yksinkertaista, että otetaan vain kuvia ;-)

Viikko aikaa, palataan asiaan myöhemmin. Tässä muutama vanha miljöökuva:


Jadekin on ollut tämän viikon televisiotähtenä, kun valokuvansa on näkynyt AVA-kanavan mainoskatkoilla. Tässäpä kuva, jonka AVA:lle eksynyt on voinut bongata.2 kommenttia:

 1. Esiintyykö Jade jossain vaiheessa telkkarissa muutenkin kuin mainostauoilla? Jos näin on, niin ilmoitathan ajoissa koska julkkis on bongattavissa telkkarista, pitäähän se nyt nähdä livenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tulossa live-esiintymisiä :-) Ainakaan vielä :-D

   Valokuvakilpailuihin aina osallistun ja tuossa AVA:lla katsojien kuvia näytetään kai joka viiikko mainoskatkoilla.

   Poista