tiistai 8. marraskuuta 2011

Totista tokopäivitystä ;)

Eilen oltiin Nerpun kanssa tokoilemassa. Ohjelmassa oli mm. hyppyä ja noutoa, ja tällä kertaa ohjaajakin oli kartalla niin palkkaamisen kuin yleensäkin treenaamisen suhteen. Nerppu oli kivassa vireessä ja teki hommia hyvin. Erityisen tyytyväinen olen noutoihin, joita ensin otettiin itseksemme vauhtinoutoina (juoksen yhdessä koiran kanssa ja nakkaan kapulan, koira palauttaa perusasentoon) ja sitten kouluttajan kanssa katsottiin vähän sitä kapulan pitämistä, missä siinäkin ollaan edistytty. Vielä pitää opetella sitä irroittamisen ajoittamista - Nerallahan ote kapulasta löystyy heti, kun ojennan käsiä kapulaa kohti. 

Hypyssä se esteen taakse istuminen oli tällä kertaa vähän nihkeää, joten treenailin sitä pari kertaa erikseen loppuun. Hypätessä pitäisi myös irrota kauemmas esteestä, jotta takaisin hyppääminen olisi helppoa. Mietin kokeilisiko tähän sellaista namipallosysteemiä... Tennispallo-ostoksille siis...! 

Sitten otettiin kaukoja takapalkalla. Pitää kokeilla parempaa takapalkkaa, jotta saisi vaihtoihin vauhtia. Jotain erityisherkkua. Ehkä pitää ottaa tätä myös ihan kädellä ohjaten koiran edessä, jotta se ideakin vahvistuu pienen koiran pääkopassa ;) Ei kiirehditä, kun hyvällä alulla ollaan.

Otin jäävät AVO-tyyliin. Kumpikin ihan jees, maahanmeno oli jopa melko nopea. Pysähtyminen olisi voinut olla säpäkämpi, joten pitää nyt palkita taakse välittömästi pysähtymisestä. 

Sitten seuraamista ja takapään käyttöä, sekä pari lyhyttä piilopaikallaoloa. Ryhmäpaikallaoloon ei ehditty tällä kertaa jäämään, kun piti lähteä kotiin hieman aikaisemmin, mutta tosi kovassa häiriössä nuo omat paikkikset sujuivat kyllä hienosti. Tein yhden paikallaolon seisten niin, että Neran edessä parin metrin päässä toinen koirakko harjoitteli vauhtinoutoa (ohjaaja ja koira lähtivät vauhdikkaasti juoksemaan) - tulipahan testattua miten hyvin Nerppu malttaa pysyä paikoillaan tällaisessakin häiriössä: vilkaisi kyllä koiraa, mutta ei liikahtanutkaan. Hyvä Nerppu! 

Treenien ei-niin-onnistuneeseen osioon voi kyllä lukea meidän luoksetulon pysähdysharjoittelut putken avulla. Ei Nera hoksannut ideaa ollenkaan, vaan rymisteli vain täysillä putkeen ja täysillä sieltä minun luokse. Ihan niinkuin ollaan treenattukin; agissa. Eli tämän putki-idean voinee haudata meidän kohdalta - ei se toimi. Jatkamme sitten läpijuoksuja ja pysähtelyjä erikseen :) 

Tänään käytiin aamulenkillä soramontuilla tutussa mustassa laumassa. Kuva on kylläkin edelliseltä reissulta, mutta ei kerrota kenellekään ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti