tiistai 1. marraskuuta 2011

Ja lisää tokoa, tottakai...

Ollaan jo marraskuussa; eipä uskoisi ainakaan sään puolesta. Lumi ja pakkanen olisivat tervetullutta vaihtelua tähän harmaaseen syksyyn. Kohtahan kummastakaan ei liene pulaa, joten odotellaan rauhassa ;)

Neran kanssa käytiin eilen ohjatuissa treeneissä ja tässäpä lyhyt treeniraportti. 

Nerppu & pallo
Aloitimme paikallaololla, kesto pari minuuttia. Kävin piilossa ja osan aikaa olin osittain piilossa (= vakoilin väliseinän takaa). Nerppu oli skarppina ja rauhallinen. Ei häiriintynyt siitä, että viereinen koira lähti kävelemään, eikä liikkurin kävelemisestä ja vieressä seisoskelusta. Namikuppi oli repussa ja reppu näkyvillä. Alussa aion pitää repun=palkan Neran näköetäisyydellä ja sitten, kun piilopaikallaolossa alkaa olla varmuutta, reppukin jätetään "kehän ulkopuolelle". 

Minä en ollut eilen ihan tokoiluiskussa. Liekö flunssa tulossa, mutta oli todella väsynyt fiilis ja ajatus ei ollut ihan mukana kaikessa tekemisessä. Olin kyllä suunnittellut meille ohjelman, jota noudatettiinkin, mutta esim. palkkauksen kanssa olisi pitänyt olla tarkempi. Nerppu oli ihan kivassa vireessä ja teki hienosti hommia, joten sinällään oma huono tokoiluvire ei vaikuttanut treenailuun sen kummemmin. 

Hyppyä otettiin neljä kertaa. Ensin kahdesti AVO-tyyliin: Nera hyppää, käsken sen istumaan esteen taakse ja hyppäämään takaisin (käsky "tänne") ja suoraan eteen. Sivulletuloa en ota, jotta Nera ei alkaisi ennakoimaan sitä. Kahdesti otettiin hyppy niin, että juoksin itse palkkaamaan taakse - tällä hain ihan sitä, että se irtoaisi vähän kauemmas hypystä ja on helpompi sitten hypätä takaisin. Hyvin sujui molemmilla tyyleillä. 

Sitten ohjatusti ruutuun lähetystä kosketusalustan luokse. Nerppuhan irtoaa ruutuun vauhdilla, joten tässä vaiheessa liikettä pitäisi alkaa viedä eteenpäin -> seuraava vaihe olisi se, että palkkaa ei haeta minulta, vaan se tulee ruutuun/ruudun taakse. 

Otin kaukoja, joihin kaipaan hiukan intoa ja vauhtia vaihtoihin. Pitää kokeilla sitä takapalkkaa tässä miten sen kanssa sujuisi. 

Jade poseeraa :D
Sitten oli tarkoitus ottaa koemaista treeniä, ketjuttaa kaksi liikettä ja palkata niinkuin kokeessa, mutta tässä vaiheessa olin ilmeisesti puoliunessa, koska palkkasin ylenpalttisesti nameilla ensimmäisen liikkeen (luoksetulon läpijuoksu). Seuraavan liikkeen (liikkeestä seisominen AVO) palkkasin sitten iloisesti silittelemällä ja kehumalla. Ideaalihan tässä olisi ollut loppupalkan yhdistäminen koemaiseen treeniin, mutta tehdään niin sitten ensi kerralla :) Liikkeestä seisominen oli muuten hieno! Sitä pitää ottaa välillä takapalkalla, jotta seisahtumiset pysyvät nopeina.

Otin myös paikallaolot istuen ja seisten, hyvät suoritukset molemmat ja loppuun vielä lyhyen piilopaikallaolon loppupalkalla. 

Katsotaan mahdutaanko Pohjoisen Belgien tottisvuorolle mukaan. Pääsisi Nerppukin ottamaan tuntumaan OKK:n halliin, kun sielläkin todennäköisesti joskus kisataan tokossa. 

Luin juuri Pärssisen Tottelevaisuuskoulutuksen perusteet-kirjan ja sain siitä ainakin paljon ajattelemisen aihetta. Pitää pohtia enemmän omia vahvuuksiani ohjaajana ja koiran vahvuuksia, ja ottaa ne huomioon treenejä suunnitellessa, jotta saadaan jatkossa meistä molemmista 100% irti treeneissä :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti