tiistai 15. marraskuuta 2011

Maanantaiset tokottelut

Eilisissä KAS:sin tokotreeneissä otettiin ohjatusti paikallaoloa istuen ja maaten (piilo), sekä luoksetulon pysähtymistä siivekkeen avulla ja läpijuoksua luoksetulossa. Paikallaolot sujuivat ihan ok, mutta Nera oli mielestäni aavistuksen levoton piilopaikallaolossa (kurkin aina välillä). Hieman haisteli maata alussa muutaman sekuntin ajan, sitten katseli edessään leikkivää bokserinpentua ja toisia ohjaajia, jotka välillä kävivät palkkaamassa koiriaan. En tiedä johtuiko levottomuus siitä, ettei Nera oikein tiennyt missä loppupalkka on, kun jätin repun aika kauas paikallaolopaikasta, eikä Nerpulla ollut suoraa näköyhteyttä siihen. Vapauttaessani paikallaolosta Nera olikin lähdössä ihan väärään suuntaan palkkaa hakemaan - pitääkin siis vaihdella tuota missä palkka on. Mutta hyvin Nera kuitenkin pysyi paikalla, joten sen kummempia ongelmia tässä ei ollut. Paikallaolo istuen oli oikein hyvä.

Luoksetulon stoppia siivekkeen kiertämisen avulla otettiin heti alkuun. Me harjoiteltiin enemmän sitä siivekkeen kiertämistä ja kauempaa siihen irtoamista, mutta muutama onnistunut stoppikin saatiin aikaiseksi. Nera pysähtyy hyvin, joten jatkamme harjoittelua näin, ja kokonaisena liikkeenä otamme stoppia hyvin vähän ennen koetta. Uskon, että kokeessa se toimii ilman ennakointia - jää nähtäväksi ;)

Läpijuoksussa ei ollut ongelmaa: hyvä vauhti löytyi, kuten tavallista, eikä ennakoinut/odottanut pysäytystä.

Sitten niihin omiin touhuiluihin... Nopeita maahanmenoja treenattiin ja siitä sitten kaksi oikein onnistunutta avo-liikkeestä maahanmenoa. Takapalkan kanssa avo-liikkeestä seisominen, saisi olla vieläkin nopeampi pysähdys, mutta muuten hyvä. Kapulan pitämistä: on edistynyt, malttaa pitää, vaikka kädet tulevatkin kapulan kohdalle, ote hieman löystyy, mutta parantaa sitä. Nouto ei ihan onnistunut oppikirjan sääntöjen mukaisesti, kapula oli tosi inhottava ja hiekkainen. Ensi kerralla otetaan noutoa vähän suunnitelmallisemmin, löydetään sellainen kolo, että on tarpeeksi tilaa ja saadaan tarpeeksi vauhtia.

Hyppy sujui tosi kivasti. Otin taas alkuun kahdessa erässä, eli ensin jätin koiran seisomaan esteen toiselle puolella, käskin istumaan ja "tänne"-käskyllä hyppy luokse ja eteen istumaan. Sitten kahdesti koko liikkeenä.

Seuraamisissakin oli kiva kontakti ja hyvä paikka, käännöksetkin oli ihan jees. Loppuun leikittiin patukalla ja patukkaa kelpasi noutaakin.


Jatketaan tokoiluja joko torstaina tai lauantaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti