torstai 26. elokuuta 2010

Torstai on tottista täynnä

Juuri kotiuduimme tottistelemasta ja tässä lyhyehkö selostus siitä mitä oikein tehtiin. Tällä kertaa mulla oli oikein suunniteltuna mitä otetaan, ja aikalailla suunnitelman mukaan mentiinkin. Belgiporukalla oltiin tottista ottamassa, mukana 6 mustaa ja 1 tervu.

Ensin Neran tokot. Aloitin lyhyillä seuraamispätkillä ja naksuttelin kontaktia. Sitten noutoa patukalla, jolla reviteltiin kunnolla - siitä taas seuraamisia pätkissä. Loistavat perusasennot ja kontaktikin oli ihan kohdillaan. Seuraavaksi paikallaoloa istuen x 2, siitä liikkeestä istuminen x 2. Oikein hyviä. Noutoa, niin että vein kapulan ja lähetin koiran hakemaan (tämä ihan siitä syystä, ettei meidän kapula pysy kasassa, jos sen heittää - tarttis uuden kapulan): nouto on tällä hetkellä vain sitä, että kapula nostetaan ja tuodaan käteen. Kapulan pitämistä erikseen treenaillaan sitten vähän kevyemmän kapulan kanssa. Noudoissa se hyvä puoli, että pikkuakassa on vauhtia...! ;)

Paikallaoloja x 2. Häiriötä oli niin paljon, että otin vain lyhyehköt paikallaolot. Hyvin Nera pysyi maassa, eikä ollut ollenkaan rauhaton. Lopuksi kävin Neran kanssa häiriökoirakkona ottamassa vieressä luoksetulon maasta, kun Kojo oli paikallamakuussa. Meillekin se oli erinomainen häiriötreeniä. Nera nousi istumaan, mutta pysyi paikallaan ja luoksetulossa oli ihan mukavasti vauhtia. Toista koirakkoa kohti ei ollakaan luoksetuloa koskaan otettu ennen, joten hyvää harjoittelua meille :)

Jaden kanssa otettiin alkuun noutoa. Tilli oli vieressä treenaamassa Sussun kanssa ja Tillille oli vähän liian kova häiriö vauhdikkaasti vierestä kapulalle syöksyvä Jade. Pienen pyrähdyksen Jade teki Tillin juostua luokse, mutta sitten otettiin nouto uusiksi. Jadella oli hurja into tehdä hommia, kun se oli joutunut katselemaan Neran treeniä ensin. Noudot olivat hemmetin nopeita ja hyviä. Kapulaa saisi pitää rauhallisemmin suussa perusasennossa, mutta pitänee muistinvirkistämiseksi ottaa Jadellekin ihan vain kapulan pitämistä.

Sitten seuraamista, josta liikkeestä maahanmeno (täydellinen) ja liikkeestä istuminen (pieni vartaloapu, koska Jade on viimeaikoina lyönyt kaikki jäävät maahanmenoiksi). Seuraamisessakin Jade oli aika skarppina!

Paikallaolo maaten, niin että Tilliä seuruutettiin vierestä ja edestä. Kerran nousi kyynärien varaan ja haisteli, pikkuisen levoton, mutta pysyi paikalla. Jouduttiin sitten vielä häiriökoirakoksi Judolle, Jade siis paikallaoloon ja Judoa seuruutettiin vierestä ja ympäri. Ensimmäisellä kerralla, kun Judo karkasi Jaden luokse, Jade nousi istumaan aluksi ja sitten siirtyi puolisen metriä oikealle. Toisella kerralla pysyi maassa.

Jaden treenit sujuivat todella hienosti siihen nähden, ettei se ole käynyt häiriötreeneissä vähään aikaan, kun Nerppuhan sitä tällä hetkellä tarvitsee paljon. Kyllä alkoi taas ajatus kyteä BH-kokeesta ja ehkä jostain muustakin, sen verran täpäkällä tuulella Jade oli :) Katsotaan nyt, jos saisi jossain vaiheessa aikaiseksi.

Hlö-ryhmää ei ehditty ottaa, mutta sitä sitten ensi kerralla :)

Kuva keväältä - ei meillä vielä lunta sentään ole...! © Jenna

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Jostakin tänne löysin. Kiva "tavata" valokuvauksesta pitävä belgi-ihminen. Mukavia kirjoituksia myös. Terv. Emppu

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun pistäydyit ja jätit kommenttia :) Rapsutuksia Lystille!

    VastaaPoista