sunnuntai 8. elokuuta 2010

Hikistä tokoilua

Säät ei oikein suosineet meitä tänäänkään, kun tarkoitus oli vähän tokoilla ja saada Nerpulle häiriötreeniä. Iltapäivästä päällä oli ukkoskuuroja ja illemmasta vähän kirkastui - ja samalla lämpöasteet nousivat taas mukavan korkealle, aina 28 asteeseen saakka. Jade oli jo läkähtyä lenkillä ennen tokoiluja, joten otin sen kanssa pikkutreeniä läheisellä parkkiksella ja se jäi sitten kotiin, kun hypättiin Neran kanssa Pamun kyytiin ja kohti Yliopiston parkkista.


Hyvä päätös, sillä tokoilut olivat melko tuskallisen nihkeän hikistä hommaa tällä kertaa. Nera oli aluksi sitä mieltä, että se oli tullut vain leikkimään Tillin kanssa, ei alkuunkaan tokojuttuja puurtamaan :P Olikin ihan hyvää harjoitusta Neralle, että Tilli oli näköetäisyydellä, mutta silti "saavuttamattomissa". Kuumuuskin vaikutti, selkeästikään Nera ei ollut missään parhaassa vedossa. Eikä ollut ohjaajakaan.

Jokatapauksessa saatiin hirmuhyvää häiriötreeniä. Pystyin pitämään Neran vapaana liikkeiden välissä, vaikka ihan lähellä treenasi täysin vieraita koirakoita ja sitten (ehkä vaikeampi vastustaa) niitä ihania tuttuja ihmisiä koirakamuineen. Sivulletulot olivat vähän löysähköjä ja seuraamisia otin vain pikkupätkiä. Pääpaino treenissä olikin paikallaoloissa ja noudoissa. Lisäksi leikittiin ja otettiin kontaktitreeniä.

Paikallaoloa otin neljä kertaa. Kaikki 1-2 minuuttia ja häiriö oli kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Yritin pitää paikkamakuut lyhyinä, mutta koska kaksi ensimmäistä sujuivat niin mielettömän hyvin, niin tokihan samantien pidensin ja vaikeutin paikallaoloja - vaikka häiriöitäkin oli niin paljon.

Kaksi viimeistä paikallaoloa olivat pitempiä kuin 2 minuuttia ja niissä molemmissa Nera nousi kertaalleen istumaan. Toisessa vieras koirakko ohitti meidät parin metrin päästä etupuolelta (mitä ei ole koskaan harjoiteltu), Nera nousi istumaan, mutta sillä ei ollut aikomustakaan lähteä paikallaolosta, kunhan nousi katsomaan. Samoin viimeissä paikallamakuussa koirakko lähestyi Neraa päin ja se käväisi istumassa. Näitä täytyy treenailla sitten, kunhan paikallaoloon tulee varmuutta häiriössä enemmän. Nyt pitää vain pitää ne suht lyhyinä ja käydä palkkaamassa välillä.

Noudoissa harjoiteltiin ensin patukalla, jonka Nera noutaa mielellään ja nopeasti. Palauttaa käteen, mutta perusasentoa patukka/kapula suussa pitää treenailla erikseen. Kapulan kanssa treenattiin vain nostamista. Käytössä on Jaden raskaamman mallinen pk-kapula, jota Nera ei mielellään ole hakenut, mutta tällä kertaa kapula nostettiin ja tuotiin käteen asti kolmen toiston verran. Pitää ostaa Neralle ihan oma kevyempi kapula, jolla aletaan treenailla pitämistä ja perusasentoa.

Positiivisinta treeneissä oli se, että Nera sai paljon hyvää häiriötreeniä :) Syksyllä sitä on toivottavasti tarjolla enemmänkin ja säännöllisemmin, jos päästään ryhmään treenaamaan.

2 kommenttia:

  1. Tämä ulkoasu sopii paremmin Jaden & Neran väreihin! Harmi, että meillä tuli tämä muutto, mutta ehkä vielä joku päivä täss keretään koirapuistoilemaan :-)

    VastaaPoista
  2. Minustakin nämä sävyt ovat mustille belgitytöille sopivat, ja valokuvat tuovat sitten lisäväriä :) Jotenkin tässä tummassa pohjassa kuvat näyttävät todella värikkäiltä ja erottuvat kivasti.

    Erityisen tyytyväinen olen noihin tyttöjen omiin sivuihin :) Niistä tuli hyvät! Vaikka itse sanonkin ;)

    VastaaPoista