keskiviikko 28. marraskuuta 2012

2on2off vai juoksukontaktit, kas siinä pulma...

Oltiin treeneissä. Harjoiteltiin mm. kepeille irtoamista ja Nerppu sai koutsilta kehuja edistymisestä pujottelussa. Itsekin opin taas uutta kepeille ohjaamisessa - kun lähetin kauempaa kepeille, niin Nera kyllä tajusi idean, mutta lähti jokakerta pujottelemaan väärältä puolelta. Piti sitten ohjata koira oikealle puolelle ja ottaa se haltuun - itse olen opettanut kepeille irtoamista tyylillä "ammutaan tykinkuula pimeyteen" ja Nerppu joko on mennyt oikein tai ei ole mennyt :-D

Sitten tuohon otsikon kysymykseen. Harjoittelimme erikseen kontaktiesteitä ja tuli puheeksi nuo meidän juoksukontaktit ja pitäisikö kuitenkin opettaa 2on2off-tekniikalla. Tähän mennessä ollaan menty juoksukontakteilla ja Nera ottaa kontaktit 95%:sesti. Vauhdin koko ajan lisääntyessä voin hyvin kuvitella, että esim. A:n kontaktit voivat olla haasteelliset jatkossa. Mutta kun en osaa oikein päättää, että alkaisinko opettamaan 2on2off-tekniikkaa nyt vai vasta sitten, kun meidän juoksukontaktit kusee totaalisesti ;-) Pardon my french. Siinä onkin mietittävää...Seuraavat liitelyt jäävät ensi viikkoon. Siihen asti annan itselleni aikaa miettiä tätä kontaktiasiaa ;-)

2 kommenttia:

 1. Juoksukontaktit on vähän vaaralliset. Ne joko toimii tai jos eivät toimi, niin eivät sitte ylleensä toimi millään lailla. ;D Kysyitkö kouluttajan mielipijettä asiasta? Onko hänestä Nerppu sen tyylinen kontakteilla, että juoksukontaktit vois pelittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli sitä mieltä, että jossain vaiheessa voi tulla ongelmia juoksukontaktien kanssa, mutta kun mua laiskottaa, enkä jaksaisi alkaa kontaktien kanssa erikseen junnuttamaan :D Mutta sanoi myös, että kyllähän juoksukontakteilla säästää aikaa, siis jos ne toimii.

   Niinku sanottu, Nerpulla ne toimii _yleensä_, mutta onhan tässä kieltämättä katastrofin ainekset ;)

   Poista