maanantai 19. marraskuuta 2012

11 kysymystä

Laitetaanpas pitkästä aikaa tällainen haaste eteenpäin :-) 11 kysymystä ja niihin vastauksia, aiheena tietysti koirat.

Mukaan haastamme Kiian ja Tidin, Tolleri-nelikon ja Tuiskun. Lukisin kyllä mielelläni muidenkin blogeista vastauksia näihin kysymyksiin, joten haastan myös kaikki satunnaisetkin ohikulkijat vastailemaan...!

1. Miksi päädyit hankkimaan koiran sieltä mistä sen hankit?

Jaden pentueessa eniten kiinnosti hyväluonteinen emä ja koska kasvattaja asuu lähellä, pääsin tutustumaan belgianpaimenkoiriin jo ennen oman pennun kotiutumista.

Neran pentueessa taas halusin tietyn uroksen pennun. Kasvattaja myös tuntee hyvin linjansa ja Neran emän puoleisesta suvusta oli paljon tietoa saatavilla.2. Millä perusteella valitsit koirasi, jos sinulla oli mahdollisuus valita?

Jade oli pentueen ainoa narttu, joten valinta oli helppo :-)

Neran valitsimme yhdessä kasvattajan ja Neran toisen omistajan kanssa pentueen kahdesta nartusta. Itse olisin kallistunut ehkä enemmän toiseen narttuun, mutta luotin kokeneempien harrastajien valintaan, eikä ole tarvinnut katua.3. Paras puolesi kouluttajana? Huonoin puolesi? 

Palkkaan runsaasti enkä säästele kehuja ;-) Huonoin puoli on ehkä se, että välillä suhtaudun harrastamiseen ja kisaamiseen liian totisesti, enkä aina muista sitä, että pääasia on hauskanpito...!4. Minkälaisia metodeja käytät koirasi kouluttamiseen?

Lähinnä positiivista vahvistamista, joissakin asioissa lieviä pakotteita. Naksuttimen kanssa opetellaan paljon uusia juttuja. Jade oppii mielestäni niin nopeasti ja helposti, että sille ei oikeastaan tarvitse kuin vähän vihjaista mitä pitäisi tehdä - Nerpulla se oivaltaminen kestää joskus kauemmin :-D

5. Oudoin kommentti koiraasi liittyen?

Jadesta: "Onko se musta husky?"
Nerasta "Onpa se epätyypillinen belgi, kun se on niin rauhallinen"6. Miten koiraharrastuksesi sai alkunsa?

Kimmoke oman koiran hankkimisesta lähti siitä, kun perheeseeni tuli Dina-cockeri. Halusin koiran, jonka kanssa voisi jotain harrastaakin ja belgianpaimenkoira tuntui oivalta vaihtoehdolta.7. Tunnetko löytäneesi oman rotusi ja miten siihen päädyit?

Olen löytänyt ainakin paimenkoirat...! :-D Kaikki muut koirat (anteeksi nyt vain) tuntuvat belgiin verrattuna armottoman hitailta niin liikkeiltään kuin ajatuksenjuoksultaankin. Tykkään paimenkoirissa siitä, että ne haluavat tehdä hommia omistajan kanssa ja ovat jonkinsortin persekärpäsiä :-D 8. Onko rodussa huonoja puolia? 

Terveys ja luonne, monissa linjoissa. Liian usealla kasvattajalla tuntuu olevan pääasia jalostuksessa koiran ulkonäkö. Näyttelyissä kyllä ravataan, mutta luonnetestissä ei ehditä käymään? Sen vielä ymmärrän, että monella voi olla sellainen elämäntilanne, että koiran kanssa ei kertakaikkiaan EHDI harrastamaan (muuta kuin niitä näyttelyitä), mutta luonnetesti vie saman verran aikaa kuin näyttelykäyntikin. 

Terveydessä vikoina on epilepsiaa, kivesvikaa, selkävaivoja, herkkävatsaisuutta ja mitäs kaikkea muuta...? Hermorakenteen puutteetkin voisi listata terveyteen. Valitettavasti kaikkia ei voi (belgi)jalostuksessa välttää ja kaikki valitsevat ne omat riskinsä, tietoisesti tai ei.9. Mitä koirasi tekee tällä hetkellä?

Molemmat nukkuvat. Jade sohvalla ja Nera omassa pedissään. 10. Koiramaisia tulevaisuudensuunnitelmia/haaveita?

Odotan innolla ensimmäisiä agistartteja Nerpun kanssa. Haaveilen kolmannesta koirasta, mutta järki sanoo, että sen aika on vasta myöhemmin. Myös Neran tulevat pentusuunnitelmat ovat mielenkiintoinen lisä arkeen, mikäli toteutuvat :-)11. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?

Hmm... paras hetki on, kun koira painautuu kainaloon nukkumaan tai Jaden onnenulvahdukset aamuisin, kun emäntä nousee punkasta ylös ruoanlaittoon ;-) Sekä ne pienet arjen oivallukset!
4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, vastailen heti kun on sopivasti aikaa kirjoittaa vastaukset ajatuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että otat haasteen vastaan :) Minusta näitä on mielenkiintoista lukea, koirarotuja ja koiraharrastajia on niin erilaisia.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! :) Me tehdään tämä! Mutta vielä tarkennuksena, vastaanko siis näihin samoihin kysymyksiin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kai :D Jäämme odottelemaan teidän panosta haasteeseen mielenkiinnolla :)

   Poista