tiistai 22. syyskuuta 2009

Nera liitää

Eilen treenattiin vaihteeksi agilitya Nerpun kanssa. Mukana menossa oli Paula kolmen Hirmun kanssa, sekä käppänät Rami ja Lilli omistajineen. Meillä oli ihan yleisöäkin, kun Paulan kaveri tyttärensä kanssa tuli moikkaamaan Paulaa kentälle :)

Aina Nera jaksaa hämmästyttää miten hyvin se malttaa keskittyä siihen tekemiseen. 4 ja ½ kk ikäinen kakara ja sitä kiinnosti vain putki ja pujottelu ja tietysti ne lihapullat. Samaan aikaan pienellä kentällä kuitenkin treenasi kolme koirakkoa, eikä agility ole hiljaisemmasta päästä koiraharrastuksissa...!

Aluksi pidin Neraa hihnassa ja otimme hyppytreeniä (rimat maassa). Hyppyjä otettiin ensin yhdessä ja sitten harjoiteltiin vähän irtautumista lihapullapalkalla. Harmittavasti makupala-alusta oli jäänyt kotiin, mutta löytyi ne makkikset maastakin - vaikka helpompihan irtoamista on opettaa alustan kanssa.

Pujottelun otimme pari kertaa hihnassa. Hihnan kanssa pujottelun opettelu on minusta hankalaa, joten jätin sitten hihnan maahan ja päästin Neran irti. Otimme pujottelua namilla vieden ja alkuihmettelyn jälkeen Nera hoksasi nopeasti mitä siltä odotettiin.

Sitten siirryimme kentän toiseen reunaan, kun muut rakentelivat radan pätkää ja harjoittelimme putkea. Apukäsiä ei ollut, joten treenattiin niin, että jätin Neran istumaan putken toiseen päähän ja menin kutsumaan sitä toisesta päästä. Siitä sitten edettiin treenaamaan irtoamista niin, että jätin pennun istumaan ja käskin putkeen jo kävellessäni itse toiseen päähään. Tämänkin Nerppana oppi nopeasti.

Putkitreenin jälkeen otimme vielä pari hyppyä ja pujottelua, joka sujui namilla vieden hienosti.


Ensi kerralla voisi treenailla ylösmeno-kontakteja, irtoamista namialustan kanssa ja tutustua paremmin puomiin.


Torstaina on Jattusen vuoro treenailla ja Nera harjoittelee yksin olemista :)

PS. Jaden ja Neran voi bongata tuoreimmasta belgilehdestä, Neran tarkkasilmäiset kahdestikin ;) Kaikki Hirmutkin komeilivat belgilehdessä! Hyvin oli meidän porukka siis edustettuna :D

4 kommenttia:

 1. Täällä yksi tarkkasilmäinen. Nera voisi olla vaikka Bera? ;-)

  "eikä agility ole hiljaisemmasta päästä koiraharrastuksissa...!" Hippa: Yritättekö kenties vihjailla jotain..?!

  Nerppu jaksoi kyllä keskittyä upeasti, vaikka Hippa-potsi sabotoi pikku belgin harkkoja sen minkä kerkesi ja osasi. XD

  Otamme akiliitelyt pikaisesti uusiksi ku kivvaa oli!

  VastaaPoista
 2. Hyvä Bamse, papukaijamerkki tulossa sinnepäin pikapikaa :D

  Mää mittään vihjaillut, agissa lähtee ääntä niin koirista kuin ohjaajistakin :P

  Juu, uutta liitelyä tillaukseen vaan :)

  VastaaPoista
 3. Hola Man Ray!

  Viestitelläänpä huomenna maanantain aikataulusta. Luulen, että pääsen livistämmään töistä jo nelijän jäläkeen, eli ehtisimme kentälle hyvisä ajjoin, jos teijän jenginne on lähtövalmiina viijen, puoli kuuven kieppeillä? Huomisseen!

  VastaaPoista