tiistai 7. helmikuuta 2012

Mustaa valkoisella

Ollaan palattu treenivahvuuteen, eikä tehty todellakaan mitään pehmeää laskua tokoilun pariin, vaan treenattiin kertarysäyksellä reilut puolitoista tuntia :D Aika-laatu-suhde oli kuitenkin ihan kohdillaan. Pidin muutaman tauon välillä ja Neran into riitti loppuun asti. Toki tuli tehtyä loputtomasti toistoja ja treenattua kaikkea muutakin kuin mitä treenisuunnitelmassa luki, mutta eipä tuo koira treenaamisesta rikki mennyt.

Ehdittiin hetki tokoilla omassa ryhmässä ja sitten VOI-EVL-ryhmän kanssa loput ajasta. AVO:ssa katsottiin vähän kaukoja, joissa on tullut vähän ongelmaa ensimmäisen istumisen kanssa - nousee useimmiten vasta toisella käskyllä. Luultavasti sekoittaa paikallaoloon, joten pitää kehitellä jokin ennakoiva merkki vielä tähän. Jätän koiran käskyllä "odota", kun paikallaolossa käsky on "paikka", mutta ilmeisesti tämä ei riitä vihjeeksi. Jatkossa pitää ottaa liike uudelleen, jos ei nouse ensimmäisestä käskystä, eikä vain palkata siitä, että nousee toisella käskyllä. Istumiset jättää muutenkin hieman vajaaksi, joten palkkaus ylhäältä.

Sitten otettiin noutoa, joka oli tosi hieno kaikilta muilta osin paitsi luovutuksen paikan suhteen. Jäi liian kauas. Kapulan saa kurottelematta, mutta haluan luovutusasennon olevan tiivis ja suoraan edessä. Tätä pitää nyt treenata erikseen. Seuraavalla kerralla annan Neran kantaa kapulaa ja liikun itsekin taaksepäin, palkka tulee ihan läheltä. Muuten olin tosi tyytyväinen noutoihin, koska pikkuelukassa oli vauhtia mennessä ja palatessa ja ote kapulasta oli varma, tiukka ja rauhallinen.

Seuraamisessa muuten hieno vire, mutta astuin perusasennossa Neran hännälle talvikengissäni, eikä Nerppu hirveästi arvostanut sitä. Ekassa pätkässä se hieman jätätti sitten ja piti hienoista välimatkaa minuun. Ensi kerralla pitääkin muistaa ottaa sisäkengät tuonne uuteen halliin. Talvilenkkarit ovat tosi kömpelön oloiset jalassa, niin ei ihme, jos tulee tallottua koiraa. No Nera kuitenkin toipui järkytyksestä nopeasti ja teki paljon pätevämpiä seuraamispätkiä sitten. Palkkasin perusasennoista (nopeat) ja täyskäännöksistä (jätti hieman leveäksi) ja kontaktista. Ihan kelpoa kamaa, mutta liekö uusi halli ja ahtaus vaikuttaneet sen verran, ettei ollut kyllä parhainta mahdollista tekemistä.

Paikallaoloja otin istuen ja maaten varmaan kuusi kertaa. Kaikki sujuivat ihan hyvin. Vaihtelin matkaa ja kiersin koiran, olin selin siihen päin jne. Kävin myös piilossa, mutta piilopaikkis jäi lyhyeksi, koska kahden metrin päästä meistä toinen koirakko treenasi ruutua niin, että Nera makoili ruudun vieressä. Koin, että siinä oli vähän liiaksikin häiriötä piilopaikallaoloon, vaikka hyvin Nera pysyi paikoillaan.


VOI-EVL treenasi ohjatun noudon alkeita ja ruutua. Ohjattuun saatiinkin hyvä idea namikupeilla treenamisesta. Jonkin verranhan tätä liikettä ollaan jo aloiteltu, mutta tällä namikuppitreenillä saan varmasti helposti liikkeen idean selväksi Nerpulle.

Ruudussa hahmoteltiin vain ruutua kokonaisuudessaan, ilman kosketusalustaa. Tätäkin treeniä on hyvä ottaa välillä, koska Nera toisinaan tarjoaa ruutumerkkien kosketustakin "ruutuna". Hyvähän koiran olisi ymmärtää mikä se ruutu oikeastaan onkaan, eikä ainoastaan vauhdilla ruutuun syöksymistä ja siellä seisomista (mikä meillä sujuu jo ihan hyvin, kosketusalustan kanssa).

Tämän älykkäämpää ilmettä ei VOI olla ;)

Lisäksi treenailtiin luoksetuloa, läpijuoksuina ja stoppeja kiertämisen kautta. Hienot stopit teki, mutta minulla on edelleen käytössä molemmat sanallinen käsky ja käsimerkki. Toista pitäisi alkaa häivyttää pois, mutta oon vähän kahden vaiheilla kumpi se sitten olisi.

Unohdin takuulla jotain, mutta tässäpä harkat suurinpiirtein. Ensiviikolla uusiksi :) Ja yritetään pysyä suunnitelmassa.


Ja jos jollekin jäi tuo otsikko avautumatta, niin se viittaa tietenkin mv-kuviin, jotka tätä postausta "piristää" :D

2 kommenttia:

 1. Kiva että teillä on ollut tuollainen reipas treenitahtiin paluu, mulla se oli sellainen "joo tuun 30 minuutiksi treeneihin ja lähden sitten pois" -tyyppinen. :D

  Millai oot muuten tuota luoksetulon pysäytystä opettanut, onko sulla ollut joku takapalkka vai ootko heittänyt esim. palloa vai miten? :D Mulla on kauhea kriisi sen kanssa, kun Kiia pysähtyy jos heitän sille pallon, mutta jos pallo ei lennä niin käsimerkit on ihan turhia ja se juoksee vaan läpi. :D

  VastaaPoista
 2. Me ollaan opeteltu tuota stoppia kiertämisen kautta. Laitetaan esim. tuoli vaikka viiden metrin päähän ja lähetetään koira kiertämään se, pysäytetään se takaisin tullessa. Tämä auttaa varmaan enemmän kuitenkin liikkeen ennakoinnin kanssa kuin tuon läpijuoksemisen ;)

  Takapalkka ei passaa meillä, koska Nera ennakoi ja vauhti on liian hidas muutenkin. Mulla on palkka kädessä, teen käsimerkin (kuin heittäisin palkan), koira pysähtyy ja palkka lentää. Tämä siis ideaalitilanteessa :D

  Kiian kanssa voisi tietty kokeilla takapalkkaa noihin läpijuoksuihin.

  VastaaPoista