tiistai 10. tammikuuta 2012

Vuosi startataan tokoillen

Pikainen tokotreenipäivitys tähän väliin :) Sunnuntaina käytiin tokoilemassa PB:n vuorolla OKK:n hallilla. Ohjelmassa oli mm. ruututreeniä ja kaukokäskyjä. Ei ehkä oltu ihan parhaimmassa mahdollisessa iskussa kumpikaan, mutta ihan ok treeniäkin saatiin aikaiseksi ja lopuksi Nera pääsi leikkimään patukalla niin minun kuin Paulankin kanssa, joten uskoakseni sille jäi kiva fiilis sunnuntain treeneistä. Ongelmana oli tilan vähyys - en tykkää tehdä irtoavaa treeniä, mikäli minulle vieras koirakko suurin piirtein kyhnää kyljessä kiinni. Eipä Nera ole koskaan lähtenyt toisen koiran luokse kesken treenin, mutta haluan silti edes vähän tilaa. Lisäksi tuntui, että Nera ei kuullut kaikkia käskyjä hyvin, koska OKK:n hallilla kaikuu omituisesti. Ruutuilut silti onnistuivat kivasti, samoin paikallaolot.

Eilen oltiinkin sitten kotihallissa ja meininki oli eri :) Tehtiin noutoja, hyppyä, kaukoja, jääviä ja seuraamista, väliin otettiin ihan kontaktia, nopeita maahanmenoja ja sivulletuloja. Nerppu oli tosi hyvässä vireessä heti alusta alkaen ja sain vireen pidettyä korkealla koko treenin ajan. Tosi tyytyväinen olen Nerpun noutoihin, joissa meillä oli ohjatun noudon kapula - vauhdikkaat kapulalle lähdöt ja nopeat palautukset, istui hyvin eteen (ehkä hieman liian kauas), ja mikä parasta, piti kapulaa loistavasti :))) Jankkaaminen tässä liikkeessä on tuottanut tulosta. Lisäksi tuo ohjatun noudon kapula oli varmaankin mukavampi hakea hiekkapohjalta, koska maavaraa on normikapulaa enemmän. Mietinkin, jos tokokokeeseen ottaisi tuon ohjatun kapulan...

Noudossa pitää nyt keskittyä siihen, että saan kapulan nakattua tarpeeksi kauas, jotta Nera saa kunnon vauhdin päälle, ja palautuksissa asentoa hiotaan niin, että Nera tulee lähemmäs istumaan. Ei paikka nytkään ole paha, kapulan saa kurottelematta suusta, mutta olisihan se liike paremman näköinen tiiviin luovutusasennon kanssa.

Seuraamisissakin puikkonokka oli oikein hyvässä iskussa. Teki kaikki käännökset hyvin ja piti hyvin kontaktin, perusasennotkin olivat nopeat ja täsmälliset.

Hypyssä irtoaa jo hieman kauemmas esteestä hypättyään, mutta tässä meillä on vielä tekemistä. Kun nyt saisi aikaiseksi ostaa arsenaalin tennispalloja, niin voisi kokeilla miten namipallo auttaisi. Takaisinpäinhän on vaikea hypätä, jos istua napottaa kirsu kiinni esteessä :D

Kaukot olivat ihan jees, mutta hitaammat kuin mitä kotona tehdessä (tämä on kai niitä "kyllä me kotona osataan"-liikkeitä).

Jäävissä tehtiin pari hyvää liikkeestä seisomista ja yksi hyvä (= nopea) liikkeestä maahanmeno. Näitä ei olekaan jankattu pitkään aikaan, joten otamme lenkkiprojektiksi jäävät (ts. kävelylenkkien yhteydessä otamme jääviä).

Paikallaolossa en uskalla vieläkään lähteä hallista ulos asti, mutta kuikuilin piilossa kuitenkin. Tätä rakennetaan hitaasti, jotta ei tulisi epävarmuutta liikkeeseen missään vaiheessa. Ihan ok paikallaolo ja hyvin kesti häiriötä.


Jaden kanssa on käyty treenipäivinä lenkkeilemässä lähisuolla, joka alkaa jo melkein olla jäässä. Laatuaikaa viettämässä meidän kanssa on The Tennispallo, Jaden ikisuosikki :D Jade muuten aloittikin juoksunsa nyt 9.1. ja kovasti odottelen Nerankin aloittavan tähän perään oman juoksunsa - sitten jäämmekin treenitauolle yhteisharkoista...

Sunnuntaina suuntaamme Kajaaniin, joten päivityksiä luvassa, kunhan sieltä kotiudumme :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti