maanantai 18. huhtikuuta 2011

Hyvästit talvelle...!

Kyllä on lumet saaneet kyytiä lähipäivinä - alkaa näyttää jo lupaavasti siltä, että nämä pääsee jälkimetsään pääsiäislomalla! :)

Sitä odotellessa on vähän tokoiltu...

Neran kanssa käytiin tänään tokoilemassa yo:n parkkiksella. Koirakoita oli paikalla kymmenkunta ja Neralla kesti tovi orientoitua hommaan. Kyllähän se teki kaikki liikkeet ja pysyi paikallaolossa istuen ja maaten, mutta esim. sivulletuloissa jäi vähän katselemaan ja haaveilemaan. Vire parani koko ajan ja saatiin hyvät treenit aikaiseksi, mutta pakko myöntää, että ärsyynnyin siitä alun haahuilusta :P Pitää katsoa, jos seuraavissa yhteistreeneissä alku tökkii samalla tavalla, niin toimitaan vähän eritavalla.

Otimme paikallaoloa, istuen ja maaten. Istuen paikallaolot ovat jo todella hienoja - ei mene maahan, vaikka lähden kauemmaksikin. Paikallamakuut ovat olleet hyvällä mallilla jo pitkään. BH-koetta silmällä pitäen nyt pitäisi ottaa niitä reilusti pidempiäkin paikallaoloja jo.

Jäävät oli tosi hyvät. Liikkeestä seisomista en ole ottanut kuukausiin (hups), mutta kyllähän Nerppu sen muisti. Mainio tyttö! Liikkeestä maahanmeno on meillä hyvä ja nopea. Liikkeestä istumista pitää alkaa treenailla myös.

Yhden luoksetulon otin myös ja se oli ihan jees. Seuraamisissa näkyi se haihattelu, kontakti tipahteli, mutta kyllähän se skarppasi kivasti välillä. Loppuun sain todella hyvän seuraamispätkän pallopalkalla. Perusasennot teki hyvin ja täyskäännöksissä on huomattavaa edistystä tapahtunut :)

Ihan kivat treenit, mutta ensi kerralla otetaan alusta alkaen homma hanskaan vähän paremmin. Treenailut jatkunevat BH-treenin parissa viikonloppuna :)


Eikö näytäkin keväältä?? Ja märät turkit ja kuratassut kuuluvat ehdottomasti asiaan!!! :D

3 kommenttia:

 1. Todella keväiseltä näyttää, ihanaa. :)

  Jälkimetsästä puheenollen, sattuisiko sulla oleen mielessä jotain hyviä nettisivuja tai kirjoja jäljen opettamista koskien? Olen ajatellut kanavoida Tuiskun energiaa tänä kesänä jäljestämiseen (josko se oppisi vähän keskittymistä ja rauhallista työskentelyä), joten vinkkejä aloittamiseen kaipaan.

  VastaaPoista
 2. Nämä on ihan mielenkiintoista luettavaa:

  http://www.malinuts.net/data.html

  jos osasin linkittää oikein, niin tuolta pitäisi löytyä kennel Malinutsin artikkelit ja sieltä jälkikoulutus.

  Jäljestäminen on kyllä mainio harrastus, suosittelen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä, luin pari ekaa artikkelia ja vaikuttivat hyviltä.

  VastaaPoista