keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Nerppu treenaa

Vihdoin pääsimme mukaan tokotreeneihin; ensimmäinen kerta jouduttiin jättämään väliin juoksun takia ja viime viikolla emme ehtineet treeneihin, koska minulla meni koulussa niin myöhään. No tässä jaksossa (hiihtolomaan asti) mulla on keskiviikot vapaata, joten koulu ei ainakaan haittaa treenailuja ;)

Tämänpäiväisiin treeneihin ehdittiin, vaikka otimme "oikotien" metsän läpi. Oikotie kiemurteli vähän joka suuntaan, eikä siellä kovin moni muu ollut ehtinyt kulkea, joten luntakin oli nilkkoihin asti - se talsiminen siellä oli pikkuisen raskaampaa kuin auratulla pyörätiellä olisi ollut. No kävipä kuntoilusta ainakin... :)

Ryhmässämme oli noin kahdeksan koirakkoa paikalla, ja porukan koostumus on ehkä hieman haastava sen takia, että kaikki tuntuvat olevan aika eritasoisia. On aloittelevia ja sitten pitemmälle edenneitä - ja sitten meitä väliinputoajia. Neralle ryhmä sopii varmasti, koska se ei häiriintynyt, vaikka parin ihmisen palkkausmetodit olivat aika kuumentavia joillekin koirille. Tuollaisen voisi kyllä ottaa huomioon palkatessaan omaa koiraansa - katsoa vähän mitä muut ovat tekemässä siinä vieressä. Neran kanssa otin paikallaoloa istuen, kun takaani vapautettiin koira juoksemaan täysillä hallin poikki ohjaajansa luokse. No Nera ei liikahtanutkaan, joten meille se oli vain hyvää häiriötreeniä, mutta ihan aloittelevalle koirakolle tuollainen häiriö on kyllä liikaa.

No se siitä nillityksestä. Kauttaaltaan treenit olivat todella kivat ja hyödylliset. Ohjaajaakaan ei päästetty helpolla :) Neran kanssa treenailimme takapään käyttöä seuraamisessa, paikallaoloa istuen ja maaten, viilasimme perusasentoa (olen palkannut liian löysästä perusasennosta, I know...) ja loppuun otettiin luoksepäästävyys.


Ensi viikolla jatketaan :)

PS. Jade on voinut ihan hyvin :) Toivotaan tosiaan, että kohtausväli pysyy edelleen pitkänä.

5 kommenttia:

 1. Ollaan keskiviikon mölli-alo ryhmässä, jossa sakkia siis ihan laidasta laitaan :)

  VastaaPoista
 2. Me ollaan Tildan kanssa AVO-ryhmässä :o, no toisaalta ehkä häiriötä ei ole niin paljon, kun muut ovat osaavampia :-D

  VastaaPoista
 3. Tämä ryhmä on meille ihan passeli, saadaan paljon häiriötä ja sitä me tarvitaankin :)

  VastaaPoista
 4. Mukavia treenailuhetkiä molemmille. Minäkin peukutan, että Jaden epileptiset kohtaukset pysyisivät poissa. On aina yhtä ikävää, kun koira sairastaa, olipa vaiva mikä tahansa.

  VastaaPoista