sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Helteinen heinäkuu

Helteistä on nyt saatu nauttia jo useampi päivä, eikä ihan heti ole kelit viilenemässä: ensi viikolle luvattu 26-30 astetta joka päivälle...! Toivottavasti edes loppuviikosta helpottaisi vähäsen, näyttelyissä ei ole hirvittävän kiva kärvistellä hurjilla helteillä. Onneksi Oulun KV-näyttelyihin on ilmottautunut vain muutama groenendael kummallekin päivälle, joten tuskin siellä koko päivää menee. Tuomarit ovat ihan outoja minulle, eivätkä ole ennen belgejä Suomessa arvostelleet, joten tuloksia on paha lähteä veikkailemaan. Ainoastaan sen voi melkein arvata, että ruotsalaistuomari lauantaina on varmastikin tiukempi linjaltaan kuin portugalilainen sunnuntaina. Mutta lähdetään katsomaan miten meidän käy tällä kertaa ja olenko arvailujeni kanssa ihan hakoteillä :)

Neraa kuumuus ei ole hirveästi haitannut. Mäkäräiset ja sääsket sen sijaan kiusaavat välillä niin, ettei ulkoilu innosta edes "perheen pienintä". Toki Nerakin hakeutuu varjoon ja juo kovasti, mutta sillä on intoa ja energiaa leikkiäkin ihan niinkuin aina ennenkin. Jadelle sen sijaan nämä helteet on vähän liikaa. Se hakeutuu sisälle mieluummin kuin on ulkona ja sitten ulkona juoksee ja leikkii huomattavasti vähemmän kuin tavallisesti. Ruoka maistuu ja muuten Jii on ihan normaali, joten kuumuuden piikkiin laskisin sen "verkkaisuuden". Verkkaisuudesta ei ole kyllä tietoakaan, kun Jade pääsee rannalle - sitä ei tarvitse houkutella veteen ja uimaan se juoksee heti kättelyssä ilman kepin viskomistakin, mutta tuo kyllä pian karahkaa tai keppiä heiteltäväksi.

Jade on hyvässä karvassakin, siinä missä Nera on tiputtanut jo melkein kaiken alusvillansa. En oikein usko siihen, että paksu turkki suojaa helteeltäkin, ihan kuin kylmältäkin. Ilman aluvillaa Jadella olisi varmasti "kevyempi" olo. Silti ei ole tarkoitus ajella kesäkarvaa tms... Suomen kesä ei kuitenkaan NIIN pitkä ja kuuma ole, etteikö palttoo päälläkin tarkenisi ;) Tärkeintä on pitää Jadea riittävästi levossa ja katsoa, että se juo tarpeeksi. Viime kesänähän meillä oli Jaden kanssa lämpöhalvauksen tapainen "kohtaus", joten parempi olla sen kanssa tarkkana.

Viime päivinä ei olla treenailtu mitään muuta kuin vähän tottisteltu ja treenailtu esineruudun alkeita Neran kanssa. Tarkoitus on ottaa tokojuttuja nyt jokapäivä kummankin kanssa, vähän tehokuurin tapaan. Tosin kovilla helteillä Jadea ei tokoiluillakaan rasiteta sen enempää, eikä sillä kyllä ole virtaakaan sellaiseen, jos on liian kuuma. Lenkkeilty ollaan Iijoen maisemissa ja kartoitettu uusia maastoja - ihana lenkki tehtiin tänäänkin, kun ylitettiin joki kivipatoa pitkin toiselle puolelle - suurten kiven päällä loikkiminen avojaloin tuntui erittäin kesäiseltä...! Koiratkin hyppelivät ja kiipeilivät kuin gasellit, eikä kellään ollut ongelmia liukkaiden ja epätasaisten pintojen kanssa. Jokirannassa kun oltiin, kävivät koirat omatoimisesti välillä uimassa ja juomassa vettä. Nera meinasi takaisin tullessa uida vastarantaan, mutta tuli sekin sitten patokiville loikkimaan, kun huomasi muidenkin menevän sitäkautta :) Ja blogisihteeri ui ennen kävelyretkeä ja heti sen jälkeen, kyllä on vedetkin lämmenneet sitten toukokuusta...!

Ensiviikolla tosiaan tiedossa Neran näyttelyt ja ehkä ennen sitä kartoitamme taas mukavia lenkkeilymaastoja :)


Päivityksiä luvassa taas näyttelyviikonlopun jälkeen :)

PS. Juoksutilanteesta sen verran, että Jadella on juoksut juuri nyt. Katsotaan tekisikö Nera omansa sitten Jaden jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti