perjantai 23. heinäkuuta 2010

Tottista ja jälkeä

Vaihteeksi treeniraporttia kuvien ja muiden kuulumisien sekaan :)

Viime keskiviikkona kävimme jäljestämässä. Jadelle janatreeniä ja Nerpulle yksi jälki, noin 60m pituutta, yksi terävä kulma, yksi keppi. Jaden jana sujui hienosti, pituutta siinä oli noin 10m. Kulki suoraan jäljelle ja lähti oikeaan suuntaan jäljestämään. Itse jäljellä meni jonkin verran ilmavainulla, koska jälki oli niin tuore, eikä Jaden kanssa niin tuoreita jälkiä olla ajettu pitkiin aikoihin.

Nerpun jälki oli oikein hieno suoritus. Ei ollut tarkoitus tehdä sille niin terävää kulmaa jäljelle, mutta maaston takia sellaisen sinne sitten poljin ja mielenkiinnolla lähdin Neran liinan perään tallustelemaan. Taas Neran nokka suuntasi maata kohti heti, kun pikkukoira sai valjaat niskaansa - jäljestäminen on niin kivaa...! Nera pysyi jäljellä ja ajoi kulmankin tarkasti, löysi kepin, joka tuli noin 10 metriä kulman jälkeen ja nosti sen, mutta ei palauttanut minulle, vaan olisi jatkanut jäljestämistä. Edelleen siis treenaillaan keppien nostamista erikseen. Muuten todella hyvä jälki ja hyvä jäljestäjä tytöstä on kyllä tulossa. Kunhan se keppien ihanuus saadaan pikkukoiralle mieleen painettua, nyt leikimme kepillä ja palkkasin nakeilla.

Lisää maastotreeniä luvassa ensiviikolla :)

Tänään sitten tottisteltiin vähän isommalla belgiporukalla. Jade ei ollut mukana, koska se lähti jo aamupäivästä "mummolaan" hoitoon huomisen näyttelyn ajaksi, joten Nerppu joutui sitten tokoilemaan kahden belgin edestä ;)

Sen kummempaa analyysia en jaksa treeneistä naputella, mutta tekemiset pääpiirteittäin alla :) 

Otin Neran kanssa seuraamista, paikallaoloa, luoksetuloa, liikkeestä istumisen ja henkilöryhmää. Nera keskittyi mukavasti tekemiseen, vaikka paikalla oli paljon ihania koirakamuja ja kivoja ihmisiä. Seuraamisissa sain pari todella onnistunutta pätkää täyskäännöksineen, ja pari vähän innottomampaa pätkää (kontakti tippui ja jätätti), perusasennot erittäin hyviä. Liikkeestä istuminen oli oikein hyvä, pieni vartaloapu edelleen tässä. Luoksetulot mukavan nopeita. Paikallolot olivat tosi hyviä, malttoi olla makuulla, vaikka häiriötä todellakin riitti eikä edes oltu toisella puolella kenttää piilossa ;)

Ensimmäistä kertaa otettiin henkilöryhmää ja sekin sujui kivasti aloittelijalta. Seuruutin vapaana ryhmään ja ensin Nera oli menossa moikkaamaan henkilöryhmän ihmisiä, mutta heti seuraavalla yrityksellä sain sen seuraamaan ja myös istumaan keskellä ryhmää kontaktissa.

Kaikissa liikkeissä yritin kiinnittää huomiota myös omiin maneereihini, joita häivyttelen pois ja pitää muistaa myös luottaa enemmän koiraan. Kyllä se osaa :)

Kiitos Saaralle koutsaamisesta ja kuskaamisesta!

Ylhäältä alas: Nera, Judo, Nera, Tilli, Nera, Veera & Jabu


Huomenna misseilemään taas. Näyttelytarinaa sitten ensiviikolla luvassa blogiin...! :) Loppuun vielä pari kuvaa 7-viikkoisesta Taiga Doo's Funny Fantasysta, jota kävin vielä moikkaamassa ennen kuin pentu suuntaa omaan kotiinsa. Melko suloinen tapaus!

~ Went tracking on Wednesday with both of the girls.They both did very well and I'm very pleased with their progress. Nera seems to be a natural talent at it and they are both very good using their noses ;) Today I did obedience training with Nera. She was focused and didn't mind the distractions. Later we went to see Taiga Doo's Funny Fantasy, the seven week old sheltie pup at Jade's breeder - what an adorable pup, and so brave...! Lovely temperament.

Tomorrow we have another dog show with Nera. Too bad we're not going to the Finnish Speciality Show (also tomorrow) this year, but Nera has no coat so we're going to a smaller show nearby. Let's see how we'll do this time :) ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti