perjantai 25. tammikuuta 2013

Tavoitteena täysi 10

Lainasin kirjastosta kyseisen teoksen tottelevaisuuskoulutuksesta. Kirjassa painotetaan positiivista vahvistamista ja sheippausta, ja käydään läpi toko-liikkeiden opetustapoja. Tokohan on ollut meillä vähän paitsiolla viime aikoina, mutta kunhan kevät etenee pitemmälle, niin varmasti paneudutaan taas tokoilemiseenkin. Kirjasta sain jo tosi hyviä ideoita muutamaan liikkeeseen. Pitänee kirjoitella ylös jonkinlainen treenisuunnitelma näiden uusien vinkkien pohjalta.

Sitten agilityn pariin... Käytiin hallilla treenaamassa ja sattuipa niin harvinaisesti, että hallilla ei ollut minkäänlaista rataa valmiina. Sen verran laiska kun olen, niin tykkään vain muokkailla muiden tekemiä ratoja oman maun mukaisiksi, mutta nyt jouduin tekemään koko radan itse...! ;) Tein sitten juuri sellaisen radan, missä saatiin noita ohjatuissa harjoiteltuja kuvioita treenata, mutta saatiin päästellä täysiäkin pitemmillä suorilla.

Oikein mainiot treenit saatiin aikaiseksi. Takaakierrot onnistuivat hyvin, kun lukittiin este hyvissä ajoin, enkä itse ajautunut liian lähelle takaa kierrettävää estettä. Nera irtoaa hyvin, niin pitää vaan luottaa siihen, että se osaa hakea esteen itsekin. Putken pimeään päähän lähettäminen aiheutti Nerpussa hassun ääniefektin, kun se murisi tiukissa kaarroksissa :D Nerahan on siis täysin äänetön yleensä radalla (uusi kouluttajakin ihmetteli äänetöntä belgiä), mutta toisinaan luja vauhti yhdistettynä tosi tiukkoihin käännöksiin saa aikaan Nerpussa mutisemista/purinaa ja siten minussa hihittelyä. Hyvin Nera haki pimeätkin päät.

Muutaman valssin sain tungettua radalle ja sitten sain ihailla miten hienosti Nera irtosi kaukaa putkelle, siitä hypylle, A-esteelle (hyvät juoksukontaktit) ja siitä putkeen. Vauhtia oli niin hirveästi, että jos jossain kisoissa tulisi vastaava yhdistelmä vastaan, jäisin auttamatta jälkeen.

Loppuun treenattiin rengas-hyppy-yhdistelmää. Renkaassa Nera edelleen saattaa juosta väliraudoista, joten se este tarvitsee edelleen vahvistusta yksittäisenäkin esteenä.

Ensi viikon omatoimitreeneissä harjoitellaan takaakiertoa, keppikulmia, keinua ja rengasta. JOS siis Neran juoksu ei vieläkään ala...


Jade lähtee tänään "mummulaan" hoitoon viikonlopuksi ja me Nerpun kanssa lähdemme sitten maakuntamatkailemaan vähän. Kerron matkasta lisää, kunhan olemme kotiutuneet :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti