keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kisaamaan vaan!

Kauden vikat ohjatut agitreenit ovat takanapäin. Ehkä. Ensi viikolla saattaa olla treenit, jos löytyy jostain kouluttajalle tuuraaja. Mutta näin saman kouluttajan vetämänä ne ovat nyt ohi ja kesästä asti ollaankin saman koutsin koulittavina oltu. Kehitys on ollut ihan mahtavaa. Sekä minulla, että koiralla, vaikka minulla on kyllä vielä runsaasti opeteltavaa ohjauskuvioissa ja ylipäätänsä se tuntuman saamisessa - se tulee sitten ajan kanssa. Nerppu sen sijaan on ihan huippu...! Ja silloin saa hehkuttaa, kun on jotain hehkutettavaa ;-)

Nera on kyllä niin syttynyt lajiin, ja silti sen nuppi ei kuumene ihan belgimäisiin mittoihin, vaikka vauhtia ja intoa piisaa. Se irtoaa hyvin, lukee minua hyvin, lukitsee esteet hyvin. Keinua opetellaan vielä erikseen ja keppikulmia ym. tekniikkaa, mutta kokonaisuudessaan näyttää kyllä hyvältä. Myös kouluttaja oli sitä mieltä, että kehitys on ollut huima ja vika kommentti olikin, että kisaamaan vaan :-)

Kisaaminen jää kuitenkin kesään/syksyyn, mikäli pentusuunnitelmat toteutuvat suunnitelmien mukaan (peukut pystyyn!). Siihen asti harjoitellaan ahkerasti, se mikä pystytään ja ehditään. Kurssipaikan jokatapauksessa hain keväälle: saa nähdä kuinka paljon siellä sitten päästään käymään.

Hyvä me :-)

Hyppely on hauskaa, terkuin Nerppu

Ennen juoksun alkua käydään vielä hallilla treenaamassa, vaikka ohjatut nyt tauolle jäisikin. Ideoita treenejä varten on hirveästi ja jossain välissä ne kaikki pitäisi toteuttaa :-D Lainasin Vilanderin Pertin kirjan "Agility alkeista huipulle" ja siinä on monta hyvää harjoitusta, joita pitää kokeilla. Varauksessa on Salme Mujusen "Agilityradat" ekaluokkalaisille. Niiden testaaminen jäänee ensi vuoteen :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti