sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Komeita holskuja

Näyttelyturnee akselilla Äänekoski-Viitasaari suoritettu...! Hieman vaihtelevin tuloksin, mutta kokonaisuuteen täytyy kyllä olla tyytyväinen ja kivaa oli, sehän se pääasia on :)

Lauantaina suunnattiin heti aamusta kohti Äänekoskea, jossa tuomarina oli Gunnel Holm. En ollut oikein varma, tykkäisikö kyseinen tuomari Neran tyyppisestä belgistä, mutta mentiin kokeilemaan. Nerahan on (niinkuin on jokin kerta tullut täällä blogissakin mainittua) täysin karvaton. Tuomari olisi muuten tykännyt Nerasta, mutta ei tykännyt siitä, että niin karvaton koira tuotiin näytille. Se ensimmäinen EH:han sieltä tulla napsahti :D

Tässäpä Neran arvostelu lauantailta:

"Oikean tyyppinen narttu. Hyvä pää ja erittäin narttumainen ilme.
Hyvät korvat ja purenta. Säkä pitäisi olla parempi. Hyvät takakulmaukset.
Valitettavasti koira on erittäin karvaton tänään. Liikkuu hyvin.
On varmasti erinäköinen hyvässä karvassa."

AVO EH

Nera Äänekoskella
Eli sellainen oli Nerpun debyytti avoimessa luokassa. Matkakamumme Judo sai ERI:n ja voitti avoimen luokan, mutta uroksissa ei jaettu SA:ta ja nartuissakin sen oli saanut vain yksi.

Komea Judo

Äänekoskelta lähdimme Viitasaareen, missä yövyimme leirintäalueella kauniin järven rannalla. Aurinko paistoi ja kylmästä tuulesta huolimatta meillä oli oikein mukava ilta: kävimme vähän seikkailemassa kallioilla ja paistattelimme iltaa laiturilla. Saunassa oli tosi hyvät löylyt ja pääsin heittämään talviturkinkin pois - se hoidettiin alta pois hyvin nopealla pikapulahduksella kiljahtelun kera :DSunnuntaina aamulla herättiin aikaisin ja lähdettiin katselemaan vähän Viitasaarea ennen näyttelyä. Äkkiähän se keskusta oli katsottu, joten olimme kehän laidalla hyvissä ajoin. Tuomarina Ligita Zake, Latviasta. Hänestä meillä ei ollut mitään ennakkokäsitystä, eikä kehiä seuraamalla saanut hyvää käsitystä millaisista koirista hän oikeastaan piti, sen verran erilaisia koiria palkitsi SA:lla.

Grotkuissa Judo olikin ainoa uros ja esiintyi hienosti saaden ERI:n, SA:n ja SERTin. Narttuja oli kolme, kaikki avoimessa luokassa ja ne kaksi muuta paremmassa karvassa kuin meidän neiti Kesäheinä. Nera oli kuitenkin tuomarin mieleen ja voitti luokkansa, sai SA:n, SERTin ja oli tietenkin paras narttu. ROP- ja VSP-kehään jouduin sitten itse Nerpun kanssa ja sieltä poistuimme VSP-ruusukkeen kera.Ei tarvinnut kauan metsästää sitä viimeistä sertiä, sieltähän se tuli, toisessa avoimen luokan koitoksessa :)

Tässä Neran arvostelu:

"Sievä nuori narttu. Oikea tyyppi ja tasapaino.
Ihastuttava feminiininen pää ja ilme. Hyvä kaula.
Hyvä selkälinja. Tarpeeksi syvä runko.
Hyvin kulmautunut. Tarpeeksi turkkia.
Kiva luonne."

AVO ERI1 SA PN1 SERT VSP

Seuraava näyttely onkin sitten erkkari kesäkuussa :) Sitä odotellessa!

Niin ja otsikkoon viitaten, näin meitä tervehdittiin Äänekoskella koirat autosta saatuamme ja pelkäsimme vähän, että onko se koko viikonlopun enne - onneksi ei ollut ;)

PS. Belgikuvia näyttelyistä tulossa galleriaan pian.

1 kommentti:

  1. Paljon onnea vielä tännekin Nerppu-suloisuudelle! <3 Milloin teillä on seuraavia näytelmiä tiedossa? Asiasta toiseen sujuvalla belgiloikalla... oispa huippua jos eksyisitte perjantai-iltana extempore KAS:n hallille. ;)

    VastaaPoista