tiistai 19. tammikuuta 2010

Pienenpientä tokoiluraporttia ja ihan vähän agilityakin

Jaden kanssa ollaan tokossa keskitytty lähinnä kaukoihin (istu-maahan-seiso). Nehän on periaatteessa alusta asti olleet Jadella hyvin hallussa, mutta jossain vaiheessa alkoi jättää istumiset puoliväliin. Kaukoihin on haettu nopeutta ja kunnollisia suorituksia. Jii on petrannut ja ehkä ohjaajakin vähän. Kaikki muu on ollut hienosäätöä: Jade on ollut erinomaisessa vireessä ja tehnyt kaikki liikkeet, mitä ollaan nyt otettu, todella hyvin. Pitäisi nyt jossain vaiheessa saada itselle videomatkua seuraamisista ja jäävistä, että näkee meneekö ne oikeasti niin hyvin kuin mää kuvittelen ;)

Nepsun kanssa ollaan opeteltu paikallaoloa takapalkalla. Ensin tietenkin opeteltiin mikä on takapalkka... Neran kanssa törmään koko ajan samaan ongelmaan: en millään muista miten Jadelle mikäkin liike ja temppu on opetettu. Tuntuu siltä, että Jade on oppinut kaiken vähän vahingossa...? Neran koulutuksessa haluaisin olla mahdollisimman johdonmukainen ja järkevä, mutta se nyt voi olla pelkkää haihattelua :P

Jokatapauksessa oon mää varmaan jotain oikeinkin tehnyt tuon kanssa. Seuraamisessa se on aika haka jo...! Otamme parin askeleen seuraamisia, korkeintaan pari metriä suuntaansa ja täyskäännöksiä. Nera pitää hienosti kontaktia ja paikkakin pysyy jo aika hyvin, peruasennoissa se on ihan pro :)

Seuraamisen kanssa edetään kuitenkin edelleen hitaasti. Se hiotaan pikkuhiljaa kuosiinsa.

Paikallaolot on n. minuutin mittaisia, välimatkaa pari metriä. Takapalkan kanssa pysyy hienosti paikalla, eikä välitä häiriöistä. Tässäkin yritän olla maltillinen ja rakentaa hyvän, varman paikallaolon Neralle, eli hiljaa hyvä tulee :)

Jääviä ollaan aloiteltu opettelemalla nopeaa maahanmenoa ja maahanmenoa seuraamisen yhteydessä. Seis-käsky on käytössä jo normielämässä muutenkin, se otetaan tokotreeniin mukaan myöhemmin. Keskitytään ensin tuohon maahanmenoon.

Luoksetulossa piti palata vähän takaisin päin, ts. lähemmäs koiraa, koska koira alkoi kuvitella luoksetulon erittäin vauhdikkaaksi taklaukseksi pusuilla vahvistettuna. Nyt otamme luoksetuloa korkeintaan parin metrin välimatkalla ja Neppu tulee kauniisti ja tiiviisti eteen.


Agitreeneissä viime kerralla otimme puomin X 3, hyppyjä, putkelle irtoamista ja pöytää. Pikkubelgi oli upeasti kuulolla ja varsin innokkaana ja ehtiväisenä - taas ;) Liitelyt jatkuvat ensi viikolla.

****

Uusia kuvia ei ole tullut otettua, kun valoa ei vain ole tarpeeksi... Välillä olen huomaavinani häivähdyksen aurinkoa, mutta kameraa ja koiria ei silloin ole lähimaillakaan. Nämä kuvat ovat kolmen viikon takaa ja yhdessä kuvassa taitaa vilahtaa Tillikin ;) Kuka bongaa ylimääräisen mustan naaman kuvista? :D

Pohdinnassa on tulevat näyttelykarkelot. Onko kukaan lähdössä täältä pohjoisesta Tampereelle maaliskuussa? Vielä ehtii ilmottautua :) Vaasaakin edelleen mietin, vaikka tuomari ei olekaan kovin kiinnostava. Katsotaan minne tässä kevään aikana päädytään :) Jos kuitenkin jossain ehtisi käymään ennen Raahea ja Rovaniemeä...

4 kommenttia:

 1. Mää oon nyt niin eläytyny Veispuukki-maailmaan, etten oo ees hoksannu sun plokipäivitystä! :oO

  Hyvin ootte saanu kevvään harkat käyntiin. Tämän koutsinne on pannut ilolla merkille. Sama meininki jatkukoon! Onpa mukavia kuvia... Nyt on tosiaan liian hankala kuvata. Mulla on kamera ollut käyttämättömänä varmaan parin viikon ajan.

  Katellaan treeni- ja lenkkikuvioita. Tekstailen, jos Hipan juoksu alkaa eikä päästä ma Puktihulluihin. Ootteko tulossa su tokoon?

  VastaaPoista
 2. Ihania luminaamoja!
  Nera kuulostaa tosi pätevältä, minuutin paikallaolo - vau. Meillä opetellaan olohuoneessa istumiseen vähän pituutta ja ollaan jopa seitsemään sekuntiin päästy. ;) Mikä on takapalkka, jos saa udella?

  Luoksetulo, joka tarkoittaa taklausta ja pusuja kuulostaa erittäin tutulta. Me opetellaan kotipihassa luoksetuloa ja Tuiskunenkin on keksinyt, että jos kerran tullaan, niin sitten tullaan täysillä ja hypätään päälle.

  Kiva uusi ulkoasu blogissasi muuten. Jos on ollut jo pitkään, niin olenpa ollut sokea, kun nyt vasta huomasin.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia jälleen kerran! :D

  Kivaa, että muutkin ovat innostuneet reenailemaan! :) Nera kuulostaa jo varsin taitavalta pikku belgiltä ;)

  VastaaPoista
 4. Neps on varsin taitava pikkubelgi! Vielä kun saadaan malttia ja paljon häiriötreeniä, niin siitä tulee oikein hyvä belginketale ;)

  Ulkoasun vaihdoin joku viikko sitten, kun löysin tuon blogin, jossa erilaisia ulkoasuja oli tarjolla :)

  VastaaPoista