keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Pimeetä tokoilua


Tänään
illalla yliopistolla kokoontui pieni jengi innokkaita belgiharrastajia tokoilun merkeissä. Mukana menossa Paula ja Poppanen, Jenni ja Rulla, Sussu, Pekka ja Tilli, sekä tietty allekirjoittanut kaksikko!

Jadelle tekee ihan hyvää treenata sysipimeässä. Sitä siellä todellakin on... Muutama lamppu kun on katuvaloista palanut. Tässä se häiriöherkkyys näkyy, kun pimeässä kaikki näyttää vähän erilaiselta.

Jade kuitenkin malttoi seurata ok hihnassa. Vapaana se seurasi kuin kokeessa, eli lähti edistämään ja sitten katseli vähän jokapuolelle mitä oli liikkeessä. Eli lisää treenaamme vain liikkeelle lähtöä, jota olenkin naksutellut kohdilleen. Pitäisi vain malttaa sitä lyhyttä seuraamista junnata.

Jäävät olivat todella hyvät. Myös se seisominen, jossa en antanut tällä kertaa mitään apuja, onnistui hienosti. Jes!

Kaukot erinomaiset, luukunottamatta viimeistä maahanmenoa, jossa jouduin antamaan toisen käskyn - siinä oli vähän liikaa häiriötä, kun Pamu ja Pop olivat juuri tulossa paikalle. Tahallani annoin käskyn juuri silloin, kun se katsoi lähestyviä kamujaan - tahdoin vain nähdä onko koira kuulolla. Juuri ja juuri siis...!

Paikallaolo 2 minuuttia liikkeenomaisesti ryhmässä. Hyvä. Pikkuisen levotonhan se oli, katseli toisia koiria ja ohikulkevia ihmisiä. Mutta pysyy paikalla, eikä edes näytä siltä, että olisi lähdössä. Hyvä juttu siis. Jaden puolustukseksi on sanottava, että se yrittää uutterasti pitää kontaktia ja sihtailla emäntäänsä, mutta jotkut jutut nyt on vain pakko pikaisesti tarkistaa: kuten se millainen kamu vieressä makaa...

Luoksepäästävyyden testasi Jenni. Peffa nousi maasta hiukan, mutta muuten ihan normi suoritus. Sitä pitäisi muutaman kerran treenata taas ennen koetta jonkun vieraamman ihmisen kanssa. Muuten liikkeessä ei ole ongelmaa, mutta haluaisin vahvistaa sitä, että se peppu pysyy maassa, ettei menetetä niin helposta liikkeestä pistettä.

Loppuun vielä minuutin paikallaolo selkä koiraa päin. Erittäin hyvä suoritus.

Kokonaisuutena ihan kivat pikkutreenit, vaikka ei mitään skarpeinta tekemistä missään vaiheessa. Paikallolot ja jäävät liikkeet jättivät treeneistä hyvän fiiliksen.


Kiitos Jennille kyydistä ja kaikille treeniseurasta! Katsellaan josko saisimme ensi viikollakin aikaiseksi yhteistreenejä... :)

6 kommenttia:

 1. Kiitoksia sekä eilisillan tokoiluseurasta että tämän aamun agiliitoseurasta! Olipa kivaa agiliitääkiitää tänään!! Eilisistä tokoiluista en puhu mitään... Me olimme paikalla - ugh - paljon muuhun emme sitten pystyneetkään. t. vötkylä-ohjaaja kera liian innokkaiden koirien

  VastaaPoista
 2. Kiitoskiitos. :D
  Pitäkää teki hauskaa ;)!

  VastaaPoista
 3. Pitäisköhän tosiaan itsekin luovuttaa Vuodatuksen suhteen ja avata blogi Bloggeriin. Tykkään Vuodatuksen tyylistä, siksi en haluaisi vieläkään luovuttaa. Olen yrittänyt käydä tarkistamassa Koirakuvahaasteen tilannetta, mutta en ole koko aamuna päässyt mihinkään Vuodatuksen blogiin. :( Ainakin sitä voisi harkita, siirtäisimmekö Koirakuvan Bloggeriin?

  VastaaPoista
 4. Sitä voisi kyllä miettiä...

  Siinä Vuodatuksen ongelmat eivät ole haitanneet henkilökohtaisesti niin paljon, kun sitä blogia on kuitenkin useampi ollut pyörittämässä - ongelmat osuu omalle kohdalle harvemmin ;)

  Mietitään asiaa ja katsotaan miltä vuodatus vaikuttaa tässä lähiviikkojen aikana.

  VastaaPoista
 5. KIITOSKIITOSKIITOS ELLU THE GÖÖTTIHANDLER KAIKESTA AVUSTA!!!! T. UUSI N MVA JA KOTIJOUKOT

  VastaaPoista
 6. Tämä blogspot toimii paljon paremmin, mekin teemme muuttoa koko ajan tähän suuntaan, kunhan saadaan ulkoasu toimimaan samanlailla kuin nykyinenkin ulkoasu omansa. Vuodatus.net saa jäädä hitauden puolesta.

  VastaaPoista