tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kermapeban parkkistreenit

Tänään käytiin Nerpun kanssa korkkaamassa kevään parkkistreenit yliopistolla. Vesisateen jäljiltä märkä asfaltti oli oikeastaan tosi hyvä treenialusta, koska Neralle tuo märkyys on monesti kynnyskysymys - siihen ei voi istua, eikä siinä varsinkaan voi maata!

Tarkoitus oli pitää suhteellisen lyhyet ja motivoivat harkat, ja onnistuinkin siinä suurimmaksi osaksi. Ohjelmassa oli paikallaoloa istuen, maaten, seuraamista (painotus perusasennossa ja täyskäännöksissä), nouto ja liikkeestä seisomista. Lisäksi otettiin luoksepäästävyyttä, koska näillänäkymin uramme ALO-luokassa jatkuu sittenkin muutaman kokeen verran. Nera ei ole valmis AVO:on vaikka liikkeet alkavatkin olla melko mallillaan, mutta niiden hiomiseen tarvitsee vielä aikaa, joten kisakokemusta haetaan sitten alokkaasta.

Paikallaolot olivat tosi hyvät, niin istuen kuin maaten. Paikallamakuu kesti noin 3min ja kävin palkkaamassa välillä. Istuminen noin minuutin ajan. Nerppu oli ihan skarppina, vaikka paikallamakuussa se katseleekin paljon mitä muut tekee.

Seuraamisissa oli minusta ihan mukava vire ja tyytyväinen olen siihen, että kaikki perusasennot teki, vaikka maa olikin yök-märkä.

Nouto oli perussuoritus. Hiukan turhan hidas mun makuun edelleen, vaikka teknisesti ihan kelpo suoritus. Vauhtia noutoon haetaan Leena Välimäen tokokurssilta toukokuun alussa ja muitakin vinkkejä vireen nostamiseen ja ylläpitämiseen.

Liikkeestä seisomista otin takapalkalla ja takapalkan kanssa Nera jätättää hiukan seuraamisessa, mutta pysähtyy hyvin, joten siksi käytän sitä toisinaan, napakoita pysähtymisiä korostaakseni.

Luoksepäästävyydessä meillä on se ongelma, että Nera nousee monesti seisomaan ja menisi vähän vastaankin innoissaan tulijasta, mutta se nyt ei ole kovinkaan paha ongelma - jokatapauksessa nyt vahvistetaan sitä paikoillaan pysymistä sivulla, mukavista uusista ihmisistä tai vanhoista tutuista huolimatta :)

Treenit jatkuvat huomenna ja lauantaina. Agilityn jatkokurssinkin pitäisi alkaa ensiviikolla.

Vauhtia löytyy ainakin luoksetuloon :)

4 kommenttia:

 1. Mikä ihme tuossa märässä maassa ja pyynnöstä istumisessa / maahan menossa on se juttu? Tuiskukaan (eikä käsittääkseni moni muukaan) ei tykkää märkään pyynnöstä laskeutua, mutta vapaaehtoisesti omasta halustaan voi kyllä makoilla vaikka vesilätäkössä. Käsittämätöntä. :o

  VastaaPoista
 2. Nera ei kyllä voi sietää rapakoita/märkyyttä muutenkaan - se kiertää lenkilläkin ne kaukaa tai (kuten kuvassa) hyppää liioitellusti niiden yli. Jade taas ei välitä märästä maasta mitään tokoillessa ja kaikenmaailman rapakoita se suorastaan rakastaa :D

  Kuka noista koirien aivoituksista tietää, perin kummallisia olentoja ovat :DD

  VastaaPoista
 3. Go kermapebbulit! :D Paitsi että eihän N. mikään kermis ollukkaan. Kuva on loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerppu tsemppasi vaikeissa olosuhteissa hienosti :D Eikä emäntäkään kovasti valittanut surkeasta säästä ;) Go kermikset, tosiaan!

   Poista