sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Uusi kamera, uudet ongelmat

Jotta tämä valokuvausharrastus pysyisi kiinnostavana, niin tottahan on kiva saada uusia haasteita uuden kameran ja putken muodossa :D Eli tuo aiemmin mainostamani Nikon D40 on myyty ja nyt tuossa pöydällä edessäni komeilee ihkauusi Nikon D3100. Siihen sain mukaan Sigman putken 70-300mm ja kittilasin, sekä kameralaukun. Viikonloppu meni totutellessa uutuuteen ja säätöjä hakiessa. Vielä ei ihan natsannut, vaikka hyvin ihastunut uuteen kameraan olenkin, eikä Sigman putki (Tamroniin verrattuna) vaikuta hullummalta... Mutta kyllä ikävä silti tulee sitä rakasta Nikkorin putkea 55-200mm, jolla olen parhaimmat kuvani ottanut. Sellainen hankintaan sitten joskus, kun on rahaa...!


Meillä oli oikein mukava viikonloppu. Käytiin vähän ruskaretkellä ja tokoiltiin koirien kanssa. Perunat nostettiin maasta myös. Ruskaretkelle suunnattiin ihan omaan metsään, ja eväät nautittiin kantojen päällä istuen. Mikään ei maistu niin hyvältä kuin kuuma kaakao metsäretkellä. Täydellinen syyspäivä, aurinkoa pilvettömältä taivaalta ja koirat saivat juosta viipottaa sata lasissa. Erinomainen joulukuusikin bongattiin jo ;) Hyötyreissu siis!

Ruokatauko!
Jaden mielestä kiva poseeraus sammalpeitteellä :)

Tokoilussa otin lähinnä hyppyä ja liikkeestä maahanmenoa Nerpun kanssa. Pallopalkan kanssa liikkeestä maahan on ihan hemmetin nopea, mutta pallopalkkaa ei voida yhteistreeneissä käyttää... Jotain tarttis keksiä siihen siis. Jaden kanssa pallopalkka hyppysarjassa ei ehkä ihan kympein idea :D Yhdistää kaksi Jaden RRRRRRAKASTAMAA asiaa, hypyt ja pallo - hypyissä kun on muutenkin ihan tarpeeksi vauhtia. Mutta hengissä selvittiin kummatkin!

Kurkiaura. Pakko klikata isommaksi mikäli haluaa nuo pisteet erottaa :)

Jatketaan palloteemalla... Kameran säätöopettelua alla.

I believe I can fly... :D
 Ja muutama syysposeeraus, hieman epäonnistunein säädöin ja vaikeaan vastavaloon. Harjoitukset jatkukoon...!


Dina-cockerin kukkaposeeraukseen on hyvä lopettaa tämänkertainen valokuvapommitus :)

4 kommenttia:

 1. Ihan hyviltähän nämä uuden kameran kuvat näyttää! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä arkisenkin metsäretken kruunaa retkieväät ja kannon nokat sopivat oikein mainiosti istumapaikoiksi.
  Minulla edelleen digijärkkäri ostamatta, kun en osaa päättää merkkiä. Sinä ilmeisesti olet Nikon merkkiin tyytyväinen?
  Hyviä kuvia sun uudella kameralla saa ja harjoitus tekee tässäkin lajissa mestarin :)

  VastaaPoista
 3. Oon kyllä tykännyt tuosta uudesta kamerasta ja putkesta, mutta totuttelua ja harjoittelua tämä vaatii vielä rutkasti :)

  Nikonista tykkään, mutta kavereiden Canoneista myös. En kyllä itse vaihtaisi Canoniin, mutta sekin olisi varmasti vain tottumiskysymys. Pakko kuitenkin olla pikkuisen merkkiuskollinen ;)

  VastaaPoista
 4. Hyviä kuvia sait vaikka just kameran paketista kaivoit esille. Syksy on hieno vuodenaika paras retki aika kun ilma on raikas ja kuulas ja pakkanen on yöllä vähän puraissut luontoa.

  VastaaPoista