tiistai 13. syyskuuta 2011

Nerpun treeniturinoita

Eilen käytiin ohjatuissa tokotreeneissä ja saatiin sekä mennessä, että tullessa nauttia hyvin syksyisestä säästä - vettä satoi kaatamalla... Reilun kolmen kilometrin matka sujui kuitenkin ihan vauhdikkaasti ja kotiin mennessä Nerppu oli vielä niin tokofiiliksissä, että tarjosi seuraamista koko matkan :D

Treenit ovat ALO-AVO-ryhmälle ja eilen meillä oli ohjelmassa paikallaolo, nouto, luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Aloitettiin paikallaololla, jossa koirat olivat kahdessa rivissä naamatusten (toki muutaman metriä hajurakoa). Nerppu oli oikein pätevä, eikä ottanut häiriötä vieressä kävelevästä ohjaajasta, eikä takana ulko-ovesta kulkevista piilopaikallaoloa ottavista ohjaajista. Naksuttelin kontaktista ja kävin palkkaamassa pari kertaa.

Nouto aloitettiin ihan kapulanpitotreenillä. Ehdin jo sanoa meidän kouluttajalle, ettei Nera pidä kapulaa, mutta yllättäen kapulan pito onnistuikin ihan kivasti...! Jotenkin olen vain kuvittelut kapulan pitämisen olevan tosi vastenmielistä Nerpulle, enkä ole sitä sitten vielä erikseen treenannut, mutta nyt alkaa kapulatreenit silläkin saralla :) Kokeilin sitten myös yhden noudon, ja vauhdikkaasti Nera lähti kapulalle, mutta hyi yök - hiekkainen kapula. Ei olla koskaan treenattu hiekkaisella pohjalla noutoa, ja se kyllä näkyi :P


Sitten treenailtiin itseksemme seuraamista, jääviä (teki superhienon liikkeestä maahanmenon ja ihan kelvollisen liikkeestä seisomisen), istuen paikallaoloa. Häiriö oli todella kovaa ja vain parin metrin päässä meistä treenailtiin mm. hyppyä ja kaukoja, mutta Nerppu keskittyi hienosti vain omaan tekemiseen. Ja oli muutenkin kivassa vireessä koko treenin ajan.

Luoksetulon otimme rivissä niin, että jokainen kutsui vuorollaan koiransa luokseen. Nera sai olla rivin ensimmäinen, koska harjoitus tuntui vähän turhan hankalalta meille. Hienosti pysyi istumassa ja tuli innokkaasti luokse.

Toinen luoksetulo tehtiin pitemmällä matkalla ja Nerppu suoritti homman belgimäisellä vauhdilla :) Jos joku olisi ottanut ajat ylös, niin varmasti oltaisiin voitettu kaikki vauhdissa ;)

Tarkoitus oli vielä ottaa hyppyä, mutta se jää nyt ensi kertaan. Tosi kivat treenit oli kuitenkin ja hyvä, että lähdettiin vesisateeseen talsimaan - niin hyvä mieli treeneistä jäi, ettei "pikkuvesisade" meitä hirveästi masentanut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti