lauantai 12. maaliskuuta 2011

Äly ja Väläys hiihtolomalla (+ Väläys episkokeessa)

Hiihtoloma on jo loppupuolella, mutta hirvittävän kiva loma meillä on ollut. Suurin osa lomasta on kulunut maaseudulla ja sehän tietää belgitytöille vapaana riekkumista niin paljon kuin sielu sietää ;) Ilmat suosivat varsinkin alkuviikosta ja aurinko paistoi keväisesti. Torstaina ja perjantaina tuli lunta varmaan 40 cm ja lumitöitä sai tehdä hiki hatussa JA useamman kerran päivässä - mutta minusta sekin on vain mukavaa puuhaa...


Lenkkeilyn ja pihalla riekkumisen lisäksi kävimme perinteisellä kevätretkellä Oijärvellä. Harmi vain, että oli kamalan tuulinen päivä ja hankikantoa jäällä ei ollut juuri ollenkaan: reisiä myöten hangessa tallustelu on vähän turhan rankkaa ;) mutta kaakao oli sentään kuumaa ja hyvää, ja hanki kantoi kyllä koiria, joten ne saivat juoksennella sen aikaa, mitä tarkenimme rannalla hengailla. Mukava reissu jokatapauksessa siis!

Jade ja Aarre
Dina ja Aarre
Tänään sitten olikin häslinkiä aamusta alkaen, kun lähdimme kotia kohti ja auto meinasi ruveta oikuttelemaan meille. Matkaan kuitenkin päästiin, mutta huomasin vasta Takalon kohdalla, että olin unohtanut Nurkkalaan koirien remmit ja työkenkäni, joita maanantaina tarvitsisi, kun harjoittelu alkaa :P Hyvä minä! Ilman remmejä on hiukka hankala kulkea kaupungissa koirien kanssa. Onneksi saatiin Dinan fleksi lainaan hätäavuksi :)

Kamera/kuvaaja ei aina ihan pysy belgin vauhdissa
Jaden aamuvenyttelyt
Kotona ei ehditty kuin pyörähtää, kun jatkettiin Neran kanssa kohti KAS:sin epistokoja. Tavoitteena oli saada hyvää kokemusta koetilanteesta niin minulle kuin koirallekin. Minähän olen hirveä kisajännittäjä ja Jade on sen verran ohjaajapehmeä, että se reagoi minun jännittämiseen lamaantuen itsekin. Nera oli kisapaikalla oma rento itsensä ja menossa kaikkien ihmisten luokse häntä heiluen. Se oli kuulolla kivasti ja innokaalla tuulella, mikä hieman rentoutti ohjaajaakin :)

Muuten Nerppu suoriutui kokeesta tasonsa mukaan, mutta jonkin verran tarvitsi kaksoiskäskyjä, joista sitten lähti pisteitä. Ehkä se minun jännittäminen heijastui sitten tässä koiraankin. Se oli siis ainoa yllätys, muut puutteemme tiesinkin etukäteen ja olen niistä aikaisemmissa tokopostauksissa maininnutkin.

Tässä vielä pisteet ja kootut selitykset:

Luoksepäästävyys 10 (hieman nojautui eteenpäin, mutta peffa kuitenkin pysyi maassa)

Paikallaolo 7 (Itse paikallaolossa ei ollut ongelmia, mutta ei mennyt maahan ensimmäisellä käskyllä, eikä noussut istumaan ensimmäisellä käskyllä. Tuo maahanmenon kaksoiskäsky oli iso yllätys, koska maahan Nerppu lakoaa normaalisti heti käskystä ja nopeasti. Istumaan nousemisessa on aina silloin tällöin tarvinnut sen kaksoiskäskyn, eli sitäpä täytyy nyt treenata erikseen... Olen ehkä liikaa palkannut maahan, koska en ole halunnut koiran ennakoivan istumista - siitä ei ainakaan oo pelkoa ;))

Seuraaminen kytkettynä 9 (suht ok, mutta tarvitsee vielä paljon treeniä. Perusasennot olivat hyviä, täyskäännöksestä sinkoutui eteenpäin, mutta korjasi itse ja tuli takaisin oikealle paikalle nopeasti... Edelleen pitää muistuttaa itselle "namikäden" oikeasta paikasta, vaikka en kyllä tietoisesti sitä kättä pitänyt eritavalla kuin toistakaan)

Liikkeestä maahanmeno 9 (hieman hidas maahameno, en muista nousiko eka käskyllä maasta)

Luoksetulo 8 (meni maahan, kun lähdin kävelemään poispäin... Tämä ongelma oli hyvin tiedossa etukäteen ja ollaankin treenailtu paikallaoloa istuen. Kiersi minut kokonaan ympäri kerran ennen kuin tuli sivulle. Eteen tuli hyvin ja luoksetulo oli nopea)

Kokonaisvaikutus 10 (omasta näkökulmasta: Nerpulla oli tekemisenmeininki ja se suoritti liikkeet iloisesti. Kokemattomuus liikkuroinnista ja kisamaisesta tilanteesta sitten varmaankin näkyivät noissa kaksoiskäskyissä)

Pisteet 101/120


Kokeesta jäi tosi hyvä fiilis pikkumokailuista huolimatta. Nyt näitä ongelmakohtia treenailemaan ja suuntana seuraavat epikset, ja pikkuhiljaa tässä aletaan sitten katsella niitä ihan oikeitakin kokeita :) Hyvillä fiiliksillä etiäpäin!

2 kommenttia:

  1. Kevättä rinnassa ihan selvästi. Jaden aamuvenyttely on hauska kuva ja muutkin hienoja otoksia :) Ja Neralle onnittelut hinosta toko tuloksesta ja vähä tietty Ellullekin !!!!

    VastaaPoista
  2. Aah ihanaa kevättä :) Oli mukava hiihtoloma ja hihnat on tallessa ja nyt mää lähden etsimään sulle työ kenkiä :) :) =)
    Moikka

    VastaaPoista