perjantai 22. lokakuuta 2010

Jälkiviisaat

Pientä treeniraporttia ja muita kuulumisia luvassa :) Aloitetaan vaikka siitä, että kävimme Neran kanssa terveystarkissa keskiviikkona. Silmät peilattiin ja samalla kuvattiin lonkat, kyynärät ja selkä. Silmät ovat terveet ja luuston osalta jäädään odottelemaan virallisia lausuntoja Kennelliitosta, mutta ihan hyviltä näyttivät kuvat.


Muun puuhastelun ohella ollaan käyty jälkimetsällä ja tokoiltu. Vaikka aioin jättää janan opettelun Neran kanssa keväälle, tein ensimmäisen janalähdön viime viikolla ja Nerahan suoritti janan kuin vanha konkari. Koko jälki n.400m, kaksi kulmaa, kolme keppiä sujui yhtä pikku "mokaa" lukuunottamatta hienosti, kepit löytyivät ja kulmat ajettiin tarkasti. Nera kääntyi tarkistamaan ensimmäisen kulman, jossa olin seissyt pitemmän aikaa kiinnittäessäni kreppiä, ilmeisesti ajatteli ohittaneensa siinä kohtaa kepin, mutta pikaisesti kulman tsekattuaan jatkoi matkaa oikeaan suuntaan.

Jadella oli vähän liikaa vauhtia jäljellä, johtui varmaan siitä, että annoin sen mennä normaalia kauempana liinan päässä. Ensimmäisen kepin jätti nostamatta ja kulman ajoi ohi. Melkein meinasi usko mennä koiran pyöriessä etsimässä oikeaa suuntaa, mutta Jade kuitenkin löysi takaisin jäljelle ja löysi kaksi viimeistä keppiä. Jana sujui Jadeltakin hyvin, mutta vähän kaahottamisen makua jäljen alkupuolella oli.

Belgihyökkäys...!
Syyslomalla (eli ensi viikolla) ajetaan vielä parit jäljet ja treenataan ruutuakin. Sitten jätetään jälkiopit muhimaan talveksi ja jatketaan hommia keväällä.

Tokoa ollaan otettu vähän jokavälissä. Jaden kanssa ruutua, voi-kaukoja, noutoa - lähinnä kaikkea vauhdikasta ja hauskaa. Neran kanssa ollaan treenailtu paikallaoloa erilaisissa häiriöissä istuen, maaten ja seisten, sekä kaikkia muitakin ALO-liikkeitä ja BH-kuvioita. Seuraamisessa tarvitaan vähän hienosäätöä: vaikka se pitääkin kontaktin hienosti ja tekee perusasennot hyvin, se seuraa hieman vinossa välissä. Jäävät ovat tosi nopeat ja hyvät (liikkeestä maahan, seiso ja istu), joten yritän olla jankkaamatta niitä liikaa. Eilen otettiin hallilla hyppyäkin pitkästä aikaa ja se liike pitää vielä koota kasaan. Kokonaisuutena alkaa näyttää tosi kivalta :)

Eilen otettiin myös agiesteistä pujottelua ja puomia, jotka sujuivat molemmat mukavasti. Ehkä keväällä voisi ottaa taas aginkin kuvioihin ja hakea ohjattuun ryhmään :) Syksyn aikana on tarkoitus vuokrata halliaikaa ja käydä itsekseen treenailemassa agia. Siitä lisää myöhemmin.

Viikonloppuna mustat belgineidot saivat vahvistusta riveihinsä, kun Tilli tuli juoksuttumaan tyttöjä oikein urakalla. Vesisateesta johtuen kuvasaalis jäi laihanlaiseksi, mutta muutama fottis oli tietty pakko napata siltikin :)

Jade, Nera & Tilli (Taiga Doo's Desiree)

Galleriaankin tulee tänään päivityksiä pitkästä aikaa :) Mukavia syyspäiviä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Suloinen syyskuva Dinasta. D näyttää jopa hempeäluonteiselta tuossa. ;) Se on mainiota, että ootte ottanu joka välissä tokoa - vähempään ei kannatakkaan tyytyä. :D Saikko muuten mun mailin, jossa innostan teitä mukkaan Tornion tokoilureissulle? Se olisi sijoitus tulevia vuosia varten. ;) *tuijottaa manipuloivasti*

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia taasen. Hienolta kuulostaa terveystulokset,hyvä juttu!

    VastaaPoista